Lördagen den 14 augusti 2010

Mannen kom hem med hunden efter några timmar hos veterinären igår. Hunden är ganska så rädd då han är ute. Han är klart medtagen och ser hängig ut.

Han har fått en bitskada, ett sår i halsen och har nu fått rakat bort håret och har en dränering i halsen för att få ur sårvätska. Han kan inte ha sitt nuvarande halsband då bettet sitter precis där. Detta innebär att vi måste köpa ett nytt koppel, sele åt vår hund för att han ska ta sig ut. Nu har vi ett provisoriskt koppel som är gjort utav gasbindor av veterinären.

Vi fick antibiotika åt hunden och han ska ta ¾ dels tabletter, 2 ggr om dagen. Vi måste rengöra såret med tvål och vatten och sen massera ut sårvätska från såret. Redan idag är det en knöl av sårvätska.

Vi har suttit uppe i pass under natten för att passa hunden. Han kan nämligen inte ha en stödkrage och måste ha uppsyn då han kan nå med bakre tassen och skada sig själv ännu mera – då såret kan dras upp igen. Kommer även att sitta uppe i pass natten till söndagen. Vi är väldigt slitna vi med.

Gick ut med hunden och han går någon meter ifrån mig hela tiden. Han är konstant på sin vakt, oavsett vad det är som han hör så reagerar han på det – spänt. Han är inte avslappnad. Verkar rädd.

Han har inte ätit på hela dagen och knappt fått i sig vatten.

 

Veterinärsbesök än så länge:  3470:-

Antibiotika: 176:-

Koppel, sele:  179:-


Mina fina kommentarer
Postat av: Lillemor

Usch vad obehagligt att ni bor så nära! Jag hoppas och ber att det är tomma hot. Vi kan ses när du har tid och ork ta vara på familjen och hunden nu! Stora kramar

Postat av: Mamma till Wille och Calle

Har nu läst allt då jag varit borta ifrån datan i helgen. Och gud vad hemskt ni fått vara med om. Hoppas Ludde återhämtar sig och att de avlider den andra hunden + att ägaren får betala dyrt. Såna människor borde inte ha hundar alls. Hoppas det kommer ett liknande lag i Sverige som i Danmark som förbjuder alla kamphundar. Såna behövs inte alls!!!!

många kramar

2010-08-16 @ 19:48:42
Postat av: Martina

blir så ledsen av att läsa detta gumman. mycket ni fått vara med om på kort tid. sjukt att inte människor kan ha bättre koll på sina hundar:(

såna hund ägare som inte kan stå för koncekvenserna av deras hund agerande borde inte få ha hund.



Hoppas Ludde mår bättre snart även om han känner sig små skyg och så ute stakarn.



kram

2010-08-17 @ 13:03:33
URL: http://beautywolf.blogg.se/
Postat av: Helen

Hur är det med Ludde nu?



Kramar

2010-08-17 @ 16:09:37
URL: http://tiemsa.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar

Vem är du?:
Här ofta?

E-mail:


Din söta blogg:


Skriv något skoj till mig: