Mer cancer

Läkarna droppade kommentaren i ons att mamma har cancer i bäckenet.  Idag fick jag det bekräftat.  Det här är något som dem har vetat om sedan hon låg inne på sjukhuset. Något som dem inte sagt till oss. Det får ju en att undra vart mer det finns som dem inte berättat.
 
Satt här hemma å grät hela förmiddagen. Vad är det för skit? ?? Hur kan man inte tala om detta för oss. Man blir ledsen och besviken.  
 
Mamma har sedan juni haft ont i höften och Dem har sagt att det är inflammation (och en massa frågetecken därtill) men nu helt plötsligt kan det sitta metastaser där. 
 
På måndag ska hon röntgas. 

Segt

usch mamma har ont där hemma så ja ska över till henne idag. se hur hon är. ifall att ja måste ringa avbdelningen.
 
på det så ska ja ringa sköterskan på mån. på tis ska hon in till strålningen men endast för röntgen. å sen blir strålningen den 9e. samtidigt som ja förstår att det är kö på strålningen. mamma är ju inte den enda med cancer. så har ja svårt å förstå att hon ska ha det så här ont i x antal veckor till. känns inte rimmligt faktiskt. så ja får ringa å snacka med dem på måndag..
 
annars så har hon fått börja med skelettstärkande och även h ormontabletter. se vad som händer...

orolig mage

usch imorrn så ska läkaren ringa för att prata behandling. vi vet ju inte hur det ska gå till väga. vad dem tänkt sig. hur mkt det spridit sig. vad oddsen är för en bättre hälsa. ja hälsotillstånd etc. ja får så ont i magen helt ärligt. se om det blir sömlös natt nr 3!

Good news!

Idag fick vi den goda nyheten att hennes cancer reagerar på hormoner! Jätte bra nyheter. det första dem försöker med. å det går! vart så glad, för det är en bra nyhet!!!!!!!!

Hemgång!

imorrn ska mamma åka hem. allt är planerat. men en massa som ska göras. det är lite dåligt organiserat å mkt stress för å skicka hem henne. förstår ju att hon tar upp en plats. men är inte allt redo för att hon ska kunna vara hemma, så ska hon kanske inte vara det?
 
dock så är det så skönt att hon ska få komma hem!!!!!!!!!!

Fuck cancer

Har beställt två armband. Fuck cancer kollade jag på redan innan mamma vart diagnoserad. Så jag köpte ett till mig själv. Till mamma så köpte jag en skyddsängel. Hoppas att det inte tar så lång tid innan brevet har kommit hem, så ska hon få det på fre isf..
 
 

illamående

Ringde morsan imorse och hon mår super illa. så hon har hulkat halva morgonen. Hon har dock fått illamående tablett. så ja hoppas att det går över. se vad läkarna säger om biverkningen. är ju inte jätte ovanligt att man mår illa. det har ju med magen å göra. så vi får se..
 
ska in till sös vid 13 då jag ska in för min 2a infusion. så då tänkte ja kolla läget på henne samtidigt..

Komma hem?

Jag har fått tagit med Freja dem två senaste dagarna då hon haft ögoninflammation. i måndags så var det ingen fara. hon såg bara svullen ut. så ja hade henne hemma för säkerhets skull. men när hon sen somnade på vägen så kändes det som om hon va hängig. hon sover ju inte annars. igår vart hennes ögon hemska efter en sovstund, fast dem såg jätte bra ut på morgonen.
 
Vi hade suttit hos mamma ett tag och vi planerade att gå. Men just då kommer läkaren in. Så jag står med en trött Freja i famnen och lyssnar på vad han har att säga.
 
Jätte trevlig läkare först och främst. Han lät väldigt positiv, mamma hörde mest negativt. Beror väl på inställningen /rädslan antar jag.
 
Det jag hörde var att
  • dem fått smärtlindringen under kontroll
  • Dem tycker att hon är rörlig
  • dem ska ta bort katetern
  • hon ska upp och gå mer
  • hon ska få åka hem imorgon tors!!!!!!!!!!
  • dem tyckte att det gick bra med skelettmedicinen
  • Inget tyder på att hon ska gå sönder då hon kommer hem. tex ramla och slå sig. bryta något. dem har inte sett något som tyder på det. dvs skelettet är ok! vilket jag tar som väldigt positivt!
 
Mamma vart direkt orolig och tyckte att det var jätte jobbigt. Vilket jag förstår. Men läkarn menade på att om hon inte rör på sig nu. så kommer muskler förtvina och det kommer inte att göra henne gott. hon ska inte vara sjukare än vad hon är. å det är ju rätt inställning. Men den här viljan att inte åka in har nu ändrats till en vilja som inte vill åka hem. Hon bor ju själv och det är såklart skrämmande, speciellt då hon inte varit själv sen beskedet och sen hon fick den här smärtan.
 
Hon kommer ju såklart få hjälp i hemmet. Dem har kuratorer, läkare och sjukgymnaster som åker ut till henne och hjälper henne. vilket är super. Hon ska även få med en rulator, då hon kände sig trygg med den. Hennes ben har ju varit skakiga, så då har det varit bra med "En säkerhet".
 
Jag har även sagt till henne att jag har ju närmre då och bättre förutsättningar å hjälpa till. tex så kan jag ta med mig ungarna och vara där en hel dag om det behövs. dem har ju följt med till sjukhuset och jag är så super stolt över mina barn som kan ta det lugnt i två timmar. liksom gått över förväntan. Men dem är ju barn och behöver få leka. Så då kan ja va hos henne en hel dag. ungarna kan leka, kolla på film och så om mamma orkar så kan vi gå till lekparken med dem.
 
Hon tycker även att medicineringen är besvärlig. Det är mkt tabletter och det gör det jobbigt. Vilket jag förstår. Men det är något som hon måste vänja sig vid. Bara att gilla läget (om man får säga så)..
 
Men målet är iaf att hon ska få komma hem imorrn! Jag är så glad. Det innebär först att mamma får komma hem!!! å sen att midsommar och hennes födelsedag blir firat hemma hos henne! För å vara självisk så underlättar det så mkt. Se hur det blir. Än är det ju inte spikat. Bara planen som är så..

Behandlng..

idag börjar mamma sin behandlning. hon fick reda på det igår. hon lät nervös på telefonen.. å så på kvällen igår så kräktes hon. magen spelar ett spratt på henne.
 
nyss ringde jag henne för att kolla läget å ja hörde ju på henne att hon va ledsen. hon hade gråtit och va rädd och nervös. lilla mamma. jag är oxå det såklart, men om det är vägen vi ska gå, så får vi gå den. jag bearbetade detta genom att storstäda i fyra timmar igår. mamma hon ligger ju där hon ligger i sin säng. måste vara kämpigt.
 
hon har iaf fått tabletter som ska stärka skelettet. det kanske inet funkade och hon kunde få ont i magen av det. hon som redan har magkatarr och så, hon vart såklart extra orolig.
 
ska dit lite senare idag och kolla läget..

sån skillnad

Gud vilken skillnad på avdelning. det är nästan skrämmande vilken skillnad det är. hon blir riktigt bra behandlad. dem stoppar om henne om hon behöver det eller kommer å hjälper om hon behöver minsta lilla.
 
igår då jag kom på besök så satt tom sköterskan i rummet och bara pratade med mamma. ja hajjade först inte vem det var, men sen såg jag att det var en som jobbade där. man kan ju liksom inte föreställa sig att det ska vara någon som tar sig tiden. för det har vi ju inte upplevt tidigare. är inga som sitter i personalrummet och tjattrar. dem här jobbar faktiskt.
 
å igår. kom det tom förbi en kaffevagn??! ja måste sett ut som en fågelholk. vill du ha kaffE? mamma hon fick glass med jordgubbar. å så säger sköterskan. jag kommer strax. så kom hon tillbaka med glass till barnen. ja menar så snällt!
 
bara så glad att hon äntligen har fått byta avdelning..

Blåa ben

igår när mamma ställde sig upp så vart hennes ben helt blåa. även läpparna vart blåa. sjukt läskigt tyckte ja själv, men försökte hålla mig lugn. hon la sig ner sen efteråt och då försvann allt. som bortblåst. så det blir bara då hon står upp. hon har ju legat ganska så länge, men ändå. fan läskigt och så när sköterskan bara säger att "ja dem är lite kalla benen" och tänker gå. Kändes liksom inte ok. Är det något som täpper till eller vad är det som orsakar det. specielt då läpparna blir blå med.
 
när jag ringde på kvällen så säger hon, nemen det är bättre nu. nu är dem mer lila??? wtf. på vilket sätt är det bättre? Jag ringde iaf avdelningen vid 23 och kollade läget och då sov hon. Poängterade det där med benen och läpparna igen, så jag hoppas att det tas upp under ronden idag.
 
Dessutom har hon fått sjukgymnaster skickat till henne dem senaste två dagarna. Så jäkla bra. Dem är super trevliga och tar sin tid med henne. igår var dem där iaf i 1½-2 tim. vilket är toppen! dock så skickades dem ner enbart för att hon opererades i tis. men skit samma. bättre än inget alls. å bra att dem är där.

Gott mod..

mamma har varit vid väldigt gott mod dem senaste dagarna. Vet inte om man själv skulle reagera så bra å få reda på att man har cancer. Idag sa hon iaf att hon hade en gråttag. Någon dag skulle det väl komma. Även damen som hon lärt känna mitt emot, ska tydligen byta sjukhus idag. Så då vart hon ledsen för det med. Ja sa, gråt, det är bara å gråta. Låt det komma ut, så känns det bättre.
 
Se om jag och barnen ska åka upp till henne idag..

Dåligt besked..

Idag kom beskedet. Mamma har bröstcancer som har spridit sig till skelettet...

rörigt som vanligt..

Igår opererades mamma. dem har inte sagt hur det såg ut eller något. dålig info as usual..
 
dem missade å ge hennes levaxin (eftersom hon har opererat bort sköldkörteln), så det fick hon säga till själv. bra värre! igår gav dem henne frukost, tur att hon själv ändå kom ihåg att hon skulle fasta. Idag däremot så fick hon inge frukost. asså. ja vet inte om ja ska börja skratta?
 
Hon fick reda på att hon skulle på ul. när hon fråga vad dem skulle kolla så fick hon svaret två ggr att dem ska göra ul nere på ultraljud. tillslut sa mamma lååångsamt och pekade på kroppen. ja men vaaaaad skaaaa niiii koooooolllaaaa.. haha. sajko. då peka hon bara på magpartiet å gick. bra svar!
 
nere på ul så hittade dem bla en spricka på vänster sida av revbenen. en gammal skada menade dem. men mamma minns inte ens att hon slagit i där. läkaren hade sagt någe om en cysta. men sa inge till mamma så hon fick ingen info om det heller.
 
borde inte en cysta synas på skiktröntgen? eller det kanske det inte gör?
 
ja vi väntar på info som sagt..
 

skrämmande..

i fredags så pratade jag med läkaren. dem har uteslutit blodsjukdom!! Dvs blodcancer. Dock så hade ju ingen nämnt det. tack för den liksom!
 
Nu är dem inne på bröstcancer å i lymfan. dock så oroar jag mig, då dem såg förändring i skelettet (sa dem ju). så ja börjar undra hur mkt det har spridit sig isf. Bara så jävla läskigt. Inga svar har dem heller.
 
Imorrn ska mamma opereras. litet ingrepp för att ta bort tumören vid livmodersetappen. mamma ifrågasatte operationen då det står att hon måste upp å gå pga  mindska risken för blodpropp. det kan hon ju inte. men läkaren svara med, det står så på allt. så det gör inget. visst känner man sig trygg??