Problem.

usch ja hatar problem. problem problem problem. måste det ens finnas? Den där doptårtan skapar iaf bara problem. Ringde ju hela veckan om den. Å nu så ringde han upp med ett pris. Å det var skamligt. Nästan 3000 kr skulle dem ha för det. Vilket är bara löjligt med tanke på hur lite vi betalade för tårtorna till bröllopet. har försökt att få tag i killen igen men han sitter upptagen. så ja mailade honom. stackarn. jag jagar honom hela tiden..  men va ska ja göra?

Festen

ja på lör så smäller festen av.. idag var vi å handla allt till våra smörgåstårtor.. handla dricka och tillbehör. vi fyllde fasen hela bakluckan. Aj kid u not! Då var det lite av mammas saker med och våra. Ibland kan man ju få så mkt för pengarna.. en bagagelucka full för 2000 kr. är ju inte illa pinkat.

nu till vårt problem. putte ringer nu ikväll å säger att han håller på å bli sjuk-- nooooooooo- inte nu! det får han inte. ja sa, men inte får du bli sjuk nu till helgen, ja som bakat till ditt kalas. hahha.. i själva verket menar ja. nej inte nu i helgen för vi ska ju ha överraskningsfest åt dig.. :D

han anar ingenting. vi blir mellan 15-20 pers som dyker upp på kvällen. på dagen så ska vi ha kalas. så det blir dubbelt upp. farmor min orkar ju inte gå ut på kvällarna så då kör vi kalas på dan. kommer att bli så stressat den dagen. ska hem till mamma innan å förbereda. å sen så ska vi dit. å sen hem till mamma igen å fixa det sista och sen byta kläder å allt. ja det kommer bli stressigt. men så värt det om det går bra..

va å leta micro åt honom. han hade mormors gamla, men den va ju från 20 talet så den va hemsk. har stört mig på att han inte har en nu de senaste gångerna om ja haft med mig tex bröstmjölk eller ersättning. måste stå å värma upp allt som tar en jäklans massa tid. ersättning eller vatten i micron å voila. nu ska han få en iaf.. men det gick inte så lätt. det tog en jäklans tid faktiskt. vi va runt överallt å leta. de har bara en massa plastiga. så dem vägra ja köpa. ska man köpa en så kan man ju lika gärna köpa en vettig på en gång. så vi ska iväg igen imorrn å leta.

å ja hoppas verkligen inte han blir sjuk nu. det skulle ju vara så typiskt!

Servetter..


Servett vikningen ska igång snart. En jäklans massa som ska vikas..

Den här ska göras till dopet :D


Blev helt kär. Helt underbar ju! Speciellt kronorna. Ska försöka ge mig på en sån här. Ska beställa lite fler saker från kakburken och se vad man kan trolla fram. Men själfallet ska det bli en prinskrona på mina cupcakes =)

Ringde även killen på bageriet angående tårtan som jag vill ha. Ska ringa upp honom i morgon för mer info. Han är så jäkla trevlig. Var han som fixade våra bröllopstårtor. Han sa att det kunde bli dyrt det jag ville ha, men frågan är ju vad dyrt är enligt honom. Vi får väl se. Tycker inte att det borde bli så jävla dyrt.. Men vi får se..

Planerar dop..

Är så trött idag så det passar bra med att planera lite dop. Har kikat på psalmer igen. Men sen om de finns är ju en annan femma. hörde rykte om att det var inte alla som prästerna godkände. Men jag vet inte. Prästen kommer hit den 6:e maj, då lär jag ju märka.

Dem psalmerna vi tänkt ut är iaf..
  1. Jag tänder ett ljus
  2. Lilla barn
  3. Sov du lilla
Sen får vi ju se hur många psalmer som vi måste ta. Vi ska ju ha två sololåtar med. Så vi kanske inte behöver fler än två psalmer - jag hoppas på det. Sen ska det ju vara en inmarch med. Vet inte om det blir en utmarsch oxå. Om det blir utmarsch så skulle jag kunna tänka mig änglagård som vi hade på bröllopet. Just för att det gav sån sommarkänsla. Men jag vet inte om den räknas till en brudsång. Vi får väl se..

tyvärr det är slut..

Det hela började igår kväll. Jag pumpar ju alltid på kvällen eftersom theo sover så jäkla länge om nätterna. ja hela nattan. ja ammar honom absolut senast 20,00 på kvällen. å sen inte förrän 6 morgonen därpå - då han vaknar. Jag pumpade och fick endast ut 50ml. vilken är väldans lite. tänkte inte så mkt mer på det  etersom jag hade helammat honom heladan utan problem och somnade. sen på morgonen så vaknade theo kl 7. dvs en timme senare än vanligt. men mina bröst kändes inte ens stora. de brukar ju ömma som fasen å i värsta fall spruta åt varsitt håll. ja amma honom å vi somnade om båda två..

vid 11 snåret så försökte jag igen och då vägrade han helt plötsligt att ta bröstet. tänkte att det måste ju vara nån ny period han kommit in i. då han inte vill ha bröstet. ja försökte ett tag till men sen orkade jag inte mer så jag ordnade med ersättning och skulle sen pumpa brösten medans. å va händer? ja ingenting! ja fyllde inte ens botten av flaskan. jag fick panik. min bröstmjölk försvann? hur är det möjligt?

ringde johan upprörd. stressad. va skulle ja göra? ja kan ju inte göra något. ja har ätit bra, druckigt bra, sovit bra. allt är bra. jag förstår inte. fick ta med mig ersättning medans jag var ute under dagen. hade inte ammat sen jag försökte få up skiten kl 11. å så kl 16 så lyckades ja amma theo. men hur många timmar hade inte gått då? sen så ammade jag honom innan han skulle lägga sig - men det blev samma problem då. kom ju lite, men sen inge mer..

tog fram pumpen igen å jag fyllde väl kanske 15-20 ml. helt sjukt. lät det nu gå 2 timmar sen pumpade jag igen. alltså senast nu 21,30. å då fick ja iaf ut kanske 50cl. ska pumpa igen om 25 min. sen får ja se hur ja gör under natten. om ja måste ställa klockan för att gå upp å pumpa. bara för att försöka få igång mjölken på något desperat sätt.

blev bara så ledsen å sönderstressad. fy fasen vad något sånt här kan få mig ur balans. får se vad som händer i morgon..

Börjar bli nervös..

Dopet börjar kännas i magen. Snart är det ju dags. ca en månad kvar. Det mesta är ju fixat. Det känns ju bra. Dukningen sitter jag och funderar på. Vet ju inte exakt hur vi ska ha stolar och bord, så det kommer att bli lite spontant på plats, vilket jag inte gillar.

Jag måste ta mig in till stan någon dag så att jag kan köpa lite saker som jag vill ha. Blir ingen namnplacering eftersom det är så osäkert på vissa människor. Om de kan komma eller inte. Tex min farmor, om hon är dålig så kommer hon ju inte. Å det vet hon inte förrän samma dag. Sen är det två personer till som kanske inte kommer. Orkar inte hålla på att ändra i sista minuten. Så vi struntar i det. Folk får sitta vart dem vill. Men jag vill ha någon rolig bordsdekoration.. Fick sådana fina bilder från Annika från hennes dop.. Hon hade gjort allt själv. Helt otroligt. Ska leta upp bilderna å lägga upp.. Man får ju lite inspiration då. Även om jag aldrig kommer att lyckas så bra.


Fler bilder finns inne på: Annikas dukning

å maten hon hade:


Fler bilder finns inne på: Annikas mat till dopet

Har bakat nya muffins idag. Dem var såå söta. Gjorde bara fluff på två st. Ska prova hur de andra smakar utan fluffet.. Så fint att göra med dekoration.. =) Skulle ju vilja ha i vitt eller blått på cupcakesen.. Måste ta tag i och ringa en kille angående tårtorna med. Tydligen så måste de beställa in saker till tårtan. Får se hur dyrt det kan bli. Ska iaf ringa å kolla läget. Måste ju veta, så att jag kan planera ut efter det.. Vi blir runt 60 pers på dopet. Vilken är några mindre än vad vi räknade med. Men å andra sidan så gör det absolut ingenting. För nu vet vi att alla får plats i lokalen. Känns så bra. Så nu slipper jag oroa mig om det.

Mammaträffar..

Är så trevligt med mammaträffar.. Det stora som jag ser fram emot nu i sommar är i göteborg. Är en mammablogg gala som jag ska gå på. Hur skoj som helst. Ska åka dit med Théa, något som jag längtar till =)

Sen är det storträffen på vmb den 30 maj som jag och Trisa troligen ska gå på.. Låter som om det ska bli ur skoj! Förhoppningsvis så skiner solen då med. Underbart! Får se vad som bestäms bara.. Ska iaf bli skojsilojs..

Att förlåta..

Kärlek handlar om att ständigt förlåta - och bli förlåten.

Tycker det är mkt som handlar om det. Att kunna förlåta. Att sätta känslorna åt sidan bara för en stund. Att se om det finns något under ytan. Men just  i det här fallet är det svårt. Jag har såå svårt att se under alltihopa. Dels för att jag är jäkligt ledsen på den personen och dessutom besviken. Ilskan jag hade en gång för länge sen den har ju lagt sig. Om jag tar bort det sista som hände mellan oss så hade vi ju en vänskap. Något som byggde på att vi har känt varandra väldigt länge. Men det blev bara för mkt det sista. Jag kan inte se det postiva. Två personer som känner varandra, som delar samma vardag. Något som kunde ha varit kul är inte det. Jag tycker fortfarande det hela är så jävla sjukt. Så sjukt att jag får ont i magen. Det är svårt att finna ord, finna just en känsla. För dem är så många. Har ju blivit kontaktad, men jag kan inte svara. Jag vet inte vad jag skulle säga. Skulle bara bli pannkaka. Jag kan inte förlåta.

Tårtan jag vill ha..


Det kommer att bli en sån här tårta. Vi har bestämt oss. Var ju kärlek vid första ögonkast. Får hoppas att den går att beställa. Ska nu räkna ihop hur många som kommer..

Smider planer..

Så då har jag pratat med fler personer som kommer på festen. Puttes fest Ska bli skojs. Vi ska ordna med smörgåstårtor, dricka å andra tillbehör. Måste ju köpa sådana där man blåser i och terpentiner så att han blir hyllad ordentligt. vet inte riktigt hur vi ska göra. för troligtvis så kommer han ju ha kalas på dan (samma dag). han fyller på fre. så ja hoppas inte han går ut på fre å e så bakfull på lör så att han inte orkar någe (skräcksenario).. morsan har redan börjat fixa med likör, sprit etc. bunkra upp lite. gud det är mindre än två veckor kvar. som vi kommer att ha å göra.. =) skojs!

Doptårta..

Har kollat på lite alternativ här. Ska se vilken mannen min gillar bäst. Men för min del är det några som sticker ut mer än andra :D


Fast i blå färg då.. Va så söt..

Älskar att den är vit tårtan som vi troligen ska ha. Å så att det är fotavtryck i. sånt är så sött :D
å så nallen med filten. gos!

Hjärtformade tårtor.. Båda hade sån fin dekoration..

Hahh Jag Vann!!

helt sjukt. får en kommentar från Lillemor där hon frågar om jag tävlade idag, för det var en Nina Bergquist som vann.. Hahah! Kikar in och det är ju tamifasen JAG som vann! Jag vann en Goodiebag!!

Stod, varför ska du vinna ett stylingkit. haha..
å ja skrev nått med att ja satt i mina sunkiga kläder, nerspydd tröja, kletiga brillor efter min sons händer, risig i håret och osminkad. hahaha! :D jag vann! fan ja vinner aldrig! å ja sa sanning dessutom :D hah! hon tyckte tydligen att jag behövde ett. förstår iiiinte varför :P

Dopklänning!


Efter att ha varit på dop igår så insåg jag att jag vill ha en ganska så lång klänning. dessutom så vill ja ha kort i ärmarna - eftersom theo är ganska så lång och jag vill ju att klänningen ska passa.

jag tror jag har hittat den jag vill ha nu,. men den är ju ganska så dyr. det är ju problemet. men ja tänkte. hellre att lägga ut en dyr. å så har man den i flera generationer. den är ju helt underbar..just detaljerna.

ska även lägga till 240 kr så får man en blå rosett och sen broderat in theos namn å datum för dop.. sånt ska ja ha! Förhoppningsvis så slipper man ha den där fula färgen däremot. Kan tänka mig blå. å sen om ja får en tjej så blir det i rosa färg.. men ja vet inte än. ska prata med hon som säljer klänningarna...

Nu är klänningen beställd och redan på väg hem till oss till och med. Här gick det undan. Blev i stilen script och vit tråd så att det smälter in i klänningen. Så kanon nöjd. Den borde dyka upp nu här i veckan. Ska bli så skoj att se den! Ååå va glad jag är!