Ny frissa?

Satan va smal ja va här..  *snyft snyft*
Funtar på å kapa av mig håret igen.. Trivdes ju så bra i det korta. Men ja vet inte. Kommer ja att ångra mig sen? Känner bara att ja behöver en radikal förändring. Och det är NU.


Cysta

Kom in på akuten å där sitter RUNAR. hahha. han som dejta carola. hah. ful e han. å hans tjej ser ut att vara halva åldern. ja e ledsen, men va ser hon i honom? iaf. hon hade en kula på magen. å hon va före oss iaf..

tog kanske 1½ timme max. så va ja ute.. så det gick fort. inte mkt folk där. så det va skönt..

Hon upptäckte en cysta som satt vid min livmoder. Den är 7x5 cm. Bakom min livmoder. Den som gör så att jag har ont. Ja trodde hon snacka millimetrar, men tydligen inte. Fick sån klump i magen. Har fått ett återbesök om två månader. Då på nån specialavdelning. Förhoppningsvis så går den tillbaka av sig självt. Annars så kan den bli större, den kan spricka, den kan vrida om sig själv.. Hur som helst om de två andra sakerna hände, så kunde ja få jävligt ont. Så ja hoppas att ja slipper det. Å speciellt då vi ska resa nu.

Kommer dessutom inte att kunna bli gravid på ett tag, vilket gjort mig väldigt ledsen. Johan med såklart. Men det är inget som vi kan göra något åt. Men det känns tungt iaf. Nu ska ja vänta till sept för att få ett besked. Om det blir operation eller ej!

Känner att det är så skönt att ja ska på semester. Nu behöver ja den ännu mer!..Olika typer av äggstockscystor 

De vanligaste cystorna på äggstockarna är så kallade funktionella cystor, antingen follikelcystor eller gulkroppscystor.

Ägget mognar före ägglossningen i en växande äggblåsa. I samband med ägglossningen brister blåsan och ägget glider ut. Det är en känslig process som bland annat styrs av hormonet luteiniserande hormon. Idag tror man att detta delvis är en inflammatorisk process som påverkas av olika prostaglandiner. Om processen blir störd brister inte äggblåsan, utan fortsätter att växa till en cysta, en så kallad follikelcysta.

Efter ägglossning bildas en gulkropp som producerar progesteron. Om befruktning inte sker ska den skrumpna bort, och när progesteronhalten sjunkit tillräckligt inträffar mensen. Ibland börjar den istället växa till och blir en så kallad gulkroppscysta.

Den här sortens cystor brukar försvinna av sig själva på 2-3 månader men om de spricker kan det göra väldigt ont. Om cystan inte försvinner kan behandling med exempelvis Primolut Nor för att få den att krympa ihop.


en tid..

Fick en gyn tid nu den 13:e har ringt runt överallt å ja får bara inte en tid. man blir glad om man får en. men den har ja inte förrän ja kommer hem.. ja har inte ont längre, värken försvann bara hux flux i måndags,. så konstigt..  men det är lika bra å kolla upp mina äggstockar iaf.. usch ja som bara vill bli gravid. så jobbigt det ska vara ibland. varför kan inte kroppen bara ge med sig nu.. alltid ska den krångla...

GREKLAND

NÄSTA VECKA SITTER JAG PÅ ETT PLAN PÅ VÄG TILL GREKLAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Drömmer mig bort..


Här vill jag vara om två veckor...

Bebisnamn,,

Sitter å tänker på bebisnamn.. någe som ja å johan pratat om de senaste veckorna.. så najs att veta vilka namn man gillar. å vilka man kan ta bort å så.. måste ju vara någe som passar med Theo. =)

tjejnamn: Tuva, Nova, Saga, Moa
killnamn: Charlie, Liam, Milo..

Kanske vore bra å vänta tills man är där. men ja kan inte låta bli..

Sorgligt

De avliva pixie i morse. fick nyheten då ja vakna. ledsamt..

Löjligt..

Har försökt att boka tid hos gyn nu i tre dagar. Går inge vidare kan ja meddela. Får helt enkelt lov att åka upp till gynakuten å sätta mig där. Så jäklans drygt. Då kommer det ju att ta x antal timmar. Å tid har ja inte. Ja ska å fixa naglarna kl 14 å sen kl 19 är det tvättstugan som gäller..

Tror ja har ringt kanske 20 st gynekologer. Dem är uppbokade till i slutet av aug/sept, de är på semester.. Ingen som har tid.. Känns bara så drygt. Så dåligt med gyn på sommaren..

Boka..

Ska ringa imorrn å boka en gyn undersökning. hoppas att ja kan få en tid snart. har haft så ont i magen den senaste veckan, ner till mot äggstockarna.. så ja tänkte att ja måste kolla upp det. har ju fortfarande inte fått min mens heller. sist ja hade det var i januari förra året tror ja. Prata med Hanna nu på kvällen och fick en sida där det stod att man inte kunde bli gravid i stort sett om man inte fick sin mens.. men sidan va lite förvirrande. man kan ha äl men ägget släpper inte - å kan därför inte befruktas. kändes ju jäkligt tungt! men nu har ja som sagt var haft ont i en veckas tid så ja kan lika bra kolla upp vad det är som värker. om det inte är dem så kan man åtminstone utesluta det. men det känns som om det kan vara dem..  har ju snart gått två månader sen ja sluta amma theo. tycker ju att mensen borde komma tillbaka. men den va ju så oregelbunden redan innan. så nu är den väl inte bättre heller.. bara så bittert!

Semester ?????????

kollar resor här. brorsan kunde inte följa med nu eftersom han inte kunde ta ledigt de där två dagarna från jobbet (som han skulle kolla upp).. det betyder att han tar hand om ludde. fick dåligt samvete att han skulle bli lämnad här hemma. men han lät positiv och sa att han skulle spara dem pengarna till ett körkort istället. Något som låter väldans vettigt..

Vill bara att alla räkningar ska dimpa ner nu, så man vet hur mkt man ska betala denna månad. så man vet om man kommer iväg eller inte. hittade iaf en resa för ca 5000 kr per person till grekland. tyckte inte det va så farligt alls..

usch nu har man varit hemma i över ett år å sett dessa väggar hela tiden. man kommer ju ut å hittar på saker, men det är ändå inte samma sak som att ta en resa någonstans. då pratar jag utomlands. bara bort från mobil, dator, telefon å tv. njuta av värmen, bada, äta god mat och leka med Theo å pussa på mannen!

Säkert så kommer vi väl inte iväg bara för det.....

miss irritated..

Min dag som skulle bli så bra. alltså den va ju kanon. men hon va ju där igen. hon ja pratat om förut. de ringde igår å frågade om vi ville hälsa på dem på båten. vi sa ja. till johan berätta morbrorn sen att hon skulle komma men att hon skulle åka hem på förmiddagen. så vi drog ut på den och åkte in dit förrän efter 12. så att hon inte skulle vara där..

vi ringer då vi är på väg in vid djurgårn. stod i kö... johan säger, hon är kvar. såklart hon är.. *morr* kommer till båten å där sitter hon i sin bh.. ja men va bra. hon tar på sig iaf sen. de skulle luncha.. ville vi ha med fråga dem. ja sa nej. min aptit va inte så stor. satt med mina vattenmeloner. som tur va så satte sig johan så långt bort han bara kunde från henne. men det slutade då med att ja fick sitta bredvid henne. men faktiskt, hellre det. än att ha henne hängandes på johan å min son.

hennes mamma ska alltid ge henne theo. slår aldrig fel. så hon tog theo. theo vart sur :D duktig pojke :D det blev mat å hon skulle mata honom. asså hur fan bar hon sig åt? han åt iaf inte upp allt. å han va hysterisk. bra ursäkt till att man kan ta tillbaka honom. annars får man ju inte tillbaka sin son..  ja mata honom lite med desserten och sen så skickade jag ner honom med johan i hytten för å sova. så slapp ja tänka på det någe mer. men hon skulle ju ner i båten då dem skulle sova? whyyyy? johan satt sen med theo hela tiden. för han ville inte vara hos nån annan..

tror du barn känner då de inte ska vara hos nån? som mamma inte gillar menar ja :P

marianne kom å vi satt å prata om våra barn å hon som inte satt bredvid mig längre - hon satt vid johan ( inte chockad ) försökte hänga med i vårt samtal. alltså vi satt inte ens å prata med henne. vi va ganska så många på båten å hon hoar på andra sidan å fråga om det vi sa?

det finns inget som den människan inte kan säga som ja retar mig på. ja stör mej så mkt på henne, så hon kan ge mej en miljon å ja skulle fortfarande hata henne lika mkt. om inte mer. för säkert mutar hon bara mej då för att ja ska sticka nånstans å lämna min man kvar med henne *Asg* jäkla bitch..

nej som ja skrev i andra bloggen. önskar att ja kunde trolla bort henne. slapp se henne å prata med henne. slippa höra hennes röst, vara trevlig mot henne. om ja säger någe så blir det ju jag som får all skit. ja menar det är ju jag som har problemet???????????????? usch. det är synd att det inte är en vän till en vän lr nått sånt. så man kunde slippa se henne. men nu ska ju hon tillhöra "familjen" så det går ju inte..

usch kände bara att ja behövde skriva av mej. ville skriva någe på andra bloggen, men man vet inte om nån i deras familj lr hon läser. så det vågar ja inte. tänkte bara skriva lite, men så kände ja att ja behövde skriva av mej mer. så då blev det här inne :P så nu har ja gjort det .........

ahhhh nu kan ja sova :P

Irriterad...

Irritationen växer bara mer å mer. Stör mig faktiskt.

resan vi kollade på oxå.. vi satt å snacka om den hela famijen. men ja tror fasen att de har höjt resan med en tusenlapp per person. ja räkna ju ut att det skulle kosta 6500 kr/person. inte längre. Ska iaf in å kolla resor på måndag å sen får vi se vad som händer.. Hoppas på det bästa..

blir babyland imorrn. ja hoppas på det iaf. mannen måste ju jobba även om det är hemifrån.. men kanske så blir det babyland på lunchen. skulle behöva åka förbi mio å hämta upp lite saker oxå. får se hur det blir. hur orken är..


Pladder..

Har velat uppdatera här inne nu, men det känns lite jobbigt. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Vad som känns ok med å skriva. Jag mår bra rent allmänt, så ja kan ju inte klaga. Theo mår bra. Johan mår bra. alla mår bra.

Får se om vi kommer iväg på den där resan. ja blir galen! johan ska försöka ringa sin polare nu. de har hund å ludde har varit där förut. så han är van vid dem å deras hund. Det vore toppen. Johans föräldrar kunde ju inte ställa upp. morr. ja tänker inte gå in på dem. orkar bara inte..

min pappa har inte hört av sig sen dopet. är ju inget ovanligt direkt. är inte chockad. sms a honom igår å fråga om han skulle komma å hälsa på theo. fortfarande inge svar. vet inte om han har semester eller nått sånt. han går ju aldrig att få tag i å han ringer ju aldrig själv. trodde bara att han inte ville missa å se honom växa upp..

på bebisfronten står det still. de där ägglossningstesten ger ju inte utslag. undrar om det blir som sist. för sist så gjorde dem inte det heller. inte under nån av mina två graviditeter.. känns ju bara trist. vi vill ju ha en liten bebis nu. å den här eviga jävla väntan på äl. det är jävligt drygt.


hittat tre st vagnar som vi ska åka å kolla på imorrn. dem är helt olika å kostar väldigt olika med.. hittade bara bild på två. men ja har för mej att vi provade den blåa redan sist. å då hittade vi en liknande den som va bättre. kostade lite mer dock.. men sen har vi den gröna mumsingen.. å den ska vara lättast på marknaden å fälla ihop. sufletten verkar gå långt ner å det finns stöd för hans ben å han kan även ligga i den. Men den kostar 3 gånger så mkt.. vi får se imorrn!

trött

bara så trött just nu. alltså inte så att jag kan sova, trött på saker å ting. blev bara så ledsen här ikväll. kändes så bra då det kom ur mig.skrev lillemor å kolla om vi skulle ses imorrn. det ska vi. så det känns väldans skoj. träffa henne å Emmie :D fååår inte glömma systemkameran! ska iaf bli jäkligt skoj å ses. som sagt..

orkade inte uppdatera den andra bloggen alls idag. se om lusten kommer imorrn..

nu ska ja mysa med min älskade älskade man! vad vore jag utan min prins! å vårt kärleksbarn! så lycklig att ja har dem två i mitt liv - går inte att förklara. man uppskattar varje sekund. å dem två får mig alltid på bra humör..

Jävla humör..

usch ja e på så dåligt humör! Förstår inte varför jag är det? Tycker det kommit å gått på sistone. Är det inte det ena jag stör mig på så är det det andra. Å jag älskar att störa mig på mig själv i första hand. Varför jag låter vissa människor komma åt mig. Varför inte bara skita i det. Varför irriterar jag mig på andra överhuvudtaget. Känns som om de egentligen skulle kunna säga vad som helst.. Men det är ju något som triggar det. Jag vet bara inte vad. Vart går gränsen till att saker å ting blir skryt? Du vet allt jag hör är bla bla bla. Men ja reagerar på bla bla bla oxå. Så svårt å förklara. Försökte tala med Johan här för en stund sen. Men ja tyckte att jag bara lät dum. Jag kan ju inte ens förklara det. Så blev jag bara mer å mer irriterad på mej själv. Suck! Jäkligt svårt å ventilera saker å ting som jag inte ens kan förklara. löjligt!

Hemskt..

usch ja känner mej sååå stor. Va så obekväm i kläderna ja hade på mej igår. Snälla söta sara lånade ju ut sina kläder. Å dem är ju huuur fina som helst. Men ja kände mej stor. Inte pga kläderna utan redan innan. Värmen gjorde så att jag svällde ännu mer. Håret blev inte som det var tänkt. Sminket va ja inte jätte bekväm med heller. Så mörkt målat. Gillar en mer naturlig look. Naglarna jag fixade är i en skrikig färg, vilket är såååå inte jag. Men hey, det går ju bort om ja vill det. Idag känns det ändå bättre.

Men just vikten blir jag nog galen på. Jag går inte ner i vikt. jag står på mina +15 kg fortfarande. Jag undrar vad jag ska behöva göra för att bli av med dem. Kikade just på bilderna från galan å blir lite "är jag verkligen såååå stor" ??? kollar jag mig i spegeln i badrummet så känner ja mig inte så stor. Hatar däremot magen, rumpan å låren. Dem som är värst, men ja orken att "ta tag i det" finns bara inte där. Å nu är magen såå svullen. började igår att ja hade ont. idag har det bara varit dåligt. å så är man matt som fanken. har man nån brist på någe? varför e ja så trött hela tiden? jobbigt är det iaf..

är bara så mkt man vill ska bli som "vanligt" igen. men det verkar som om det kommer att dröja =/

yey

Sara kom ju över i måndags å rädda mej en massa. har nu kläder till på lör! Yey!känns  så skönt. men vet inte vad ja ska ha för skor, väska lr smycken till. suck.. hade ju tänkt å ordna med allt. men har verkligen inte hunnit överhuvudtaget.. ångest!