lite gjort..

Idag har ja lyckats maila sinica om en tid, ja har ringt gyn om en tid och sen har jag ringt och talat in ett svar hos mamamia för inskrivning hos min fd barnmorska. Dock så lyckades ja börja hosta mitt under inspelningen - måste ha blivit en toppen inspelning *S*

I eftermiddag ska ja försöka hinna med och skriva en Reflektion...  pjuh.. behöver energi!

Vecka 7...


halsfluss?

hade ont i halsen hela dan igår, men det har ja ju haft hela veckan i stort sett.. så åkte vi på partaj.. va väl inte hemma förrän vid ett i natt - efter att vi hämtat hunden och theo. då kunde ja knappt svälja.. å sen har det trappats upp under natten. nu ser det ut som det brukar göra då ja har halsfluss. helt sjukt men ja har inte haft det på fem år tror ja.. om inte mer... ja känner mig ju dassig å har huvudvärk å har nu blivit snorig med ???  men ja har iaf ingen feber och det är väl alltid någe.. men det är lite skumt. för det får ja alltid då ja har halsfluss.. får mig att tvivla lite..

fick en tid hos läkarn kl 9.45.. så ja ska upp dit med theo då johan ska iväg under dan.. så jäkla typiskt att man ska vara så slut bara.. ska sova med theo sen - garanterat!! nu ska ja klä på mig...


uppdatering: va inge halsfluss. vet inte om ja e glad för det. men det tror ja nog. kände mej orolig inför å käka pencillin så tidigt i graviditeten. det slipper ja ju nu. men ja fick någe medel ja skulle gurgla med.. jippi. ja som hade problem med tandborstningen imorse! aja. det får gå..

skulle behöva sova känner ja,.. typ hela dan. men johan är inte hemma nu. han skulle ju iväg.. tur att theo är lugn och vill titta på shaun the sheep.. mysa lite.. ska väl laga lite lunch åt honom runt 11 snåret.. hoppas på att han vill sova tidigare än vanligt så att ja kan sova med honom.. det vore ju någe.. längtar!

Jag är inte galen!

Usch va ja mådde dåligt imorse då jag var på väg dit. Så jäkla nervös. När jag satt i väntrummet smsa ja johan och sa att ja ville spy. han sa åt mej att det kommer gå så bra. ja sa, säg det till min mage. fick sms: till ninas mage: chill! heh. fick mig på bra humör iaf.

 

Klev in, hon gyntanten var inte den ja brukade ha. hon kom inte tillbaka förrän nästa vecka. men trevlig iaf. ja tror inte hon visste riktigt varför ja va där. för ja drog allt om gravidutredningen och att ja vart gravid å missfallet å skrapningen. så sa ja att ja ville kolla om ja va gravid igen å hennes ögon såg ut som om dem ville ploppa ut. bokstavligen. hon sa men vänta nu.  det är 6 veckor och 3 dar sen skrapningen. du har inte haft nån mens? ja sa exakt. hon sa ja men då tror inte jag att du är gravid surrö. du vet det är en skrapning. det tar ett tag för hormonerna att försvinna.

 

kände hur blodtrycket gick ner som fan å hela min värld ville rasera. hon tog mitt urinprov å gav till sköterskan. å sen fråga hon mig, men du tycker att du känner dig gravid? har du  några symtomer. Ville knappt säga någe då ja kände, men om ja inte är gravid så hittar ja på allt. så det kändes som. så ja sa extra flytningar, trötthet.. sen stod det still..

 

satte mig i gynstolen å så sa hon. sex veckor efter en skrapning. då borde det nog ändå va neg ett test. om du fått positivt. ja sa ja. dag som kväll. spelar ingen roll. la mig ner å hon hann bara köra in grejjen å så säger hon att hon hade fel. hon såg fostterhinnan, själva säcken med vatten i å gulsäcken. du är gravid, du hade rätt. då öppnar sköterskan rummet och säger. det va positivt - starkt! Behöver ja säga att ja slängde händerna för ansiktet och börja tokböla. sen kunde ja inte sluta.  är i vecka 5+5. det innebär att när vi hade sex i stort sett första gången, så vart ja gravid.

 

hon sa ja du har ju inga svårigheter å bli gravid.. ehh?? men vi har ju försökt sen maj 2009.. ja men nu. sannolikheten att du skulle vara gravid är inte så hög. men ni måste ha prickat den första ägglossningen och så small det till på en gång. =) yiiiha! hon fråga om ja ville komma tillbaka för en till koll om två veckor. sa självfallet ja! så ja ska ringa och boka tid på mån - ska kolla upp mitt schema å så.. Men ja nu vet ja iaf.

Jag är inte galen!Du är i vecka 6.
Du har gått 5 fulla veckor och 5 fulla dagar (v5+5).
Du är i 1:a kalendermånaden.
Du är i 2:a graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 apr 2011
Du har 239 dagar kvar till beräknad förlossning.


Bokat tid..

fick tid hos gyn imorrn. försökte boka i nästa vecka men hon är fullbokad. så ringde hon sen upp å sa att hon fått avbokning redan imorrn. så då tog ja den tiden. usch nu vart ja ju nervös.. varför plågar man sig själv? känns så hårt om det inte skulle vara en bebis där inne.  time will tell. ska nog köpa ett till test å pissa på ikväll. se va det säger..

köpte digitalt test å tog det då ja kom hem. stod 3+ vilket innebär att det va minst 3 veckor sen jag vart befruktad.. å det är 4½ vecka sen vi började ha sex.. såå ja det kan ju stämma. skulle väl innebära att ja va i vecka 5 iaf.  men det kan ju även innebära att ja ha massa hormoner kvar? så det är verkligen 50/50..

imorrn kl 10.30 avgörs det. fyy fan va jobbigt!

Osäkert.

Så i fre så slog det ju mig att ja kanske borde testa om ja e gravid. va nämligen så att ja fått så mkt mer halsbränna och det va den som fick mig å undra. sen la ja till mensvärken ja hade fått veckan innan, uppblåst mage, mer flytningar, tröttheten som kommit..  så ja tänkte att ja måste ju kolla..

 

resultatet vart ju plus på en gång. vilket ja sa å fan åt. men sen slog det ju mig att det tar ju flera veckor innan hormonerna försvinner.. så ja messa hanna och emma. men ja det är ju inte lätt å veta. speciellt eftersom det står 75 tusen olika varianter på nätet. därför ja frågade er om hur ni haft, upplevt det. försökte ringa vårdguiden men det va över 30 min väntetid dit å så akut kändes d ju inte som att det va.

 

i måndags så gjorde ja det andra testet och det kom på en gång å ja tycker dessutom att testet va starkare.. så då ringde ja vårdguiden och hon sa att normalt sett så brukar det ta 4 veckor. speciellt om man gjort en skrapning. men alla kroppar är ju olika. hon tyckte det verkade som om jag var gravid igen, men hon kunde ju såklart inte lämna några garantier. Hon tyckte att jag skulle leva som om ja va gravid och sen ta det lugnt..

 

hela grejjen med att jag kan vara gravid igen är inte så himlans viktig. detta låter inte som om det är jag som pratar, jag vet. men jag menar mest på att jag vill bara veta utifall något skulle hända igen. så man är medveten om vad som händer. ja gillar inte det här omedvetetandet. tänkte att ja skulle låta det gå denna vecka innan ja ringde gyn å bad dem kolla. kommer ju bli skit besviken om det inte är en bebis i magen. men då vet jag ju iaf. vet inte ens vilken vecka ja skulle vara i då. men kanske iaf 4 eftersom ja fick utslag.

 

Tänkte först inte skriva något om detta här inne, just för att det är såå osäkert. Men ja kände sen att ja behöver skriva av mig, ventilera. Å det är ju just denna blogg till för. Oavsett vad som händer - som ja sa med förra graviditeten.

Nej nu vart ja ännu tröttare, skulle lagt mig för en kvart sen. fryser så förjäkligt så nu måste ja under täcket..


Gahhhhh!

Vi fick just lånet! fy fan va glad ja är. trodde ja ju inte. Handelsbanken is tha shit! Problemet är nu att lägenheten springer iväg å ja tror tyvärr att vi inte kommer att kunna köpa den. buhu. den va perfekt! men ja det är bara å leta nya lägenheter. inom samma område. synd att man inte kan be dem andra å sluta lägga bud. att vi vill ha det för att det är så bra för theo å nära till hans dagis.. aja. försöka lägga den bakom sig å leta mer. men nu vet man ju vad vi har å gå efter.. mega happie! fasen det trodde ja inte.. Bästa på hela dan!

Lite sugen på..

En av lägenheterna vi såg igår som vi är lite sugna på..


Andys!


Lillemor kom med den brighta ideén att vi ska träffas på andys på en lekdag. Mammor och pappor är såklart välkomna som syskon i alla åldrar! Hela familjen helt enkelt. Tanken är att ta nån dag som alla kan och ses på. Låta lekmonstrerna springa av sig! Så ni som vill haka på får gärna skriva upp en dag, Komma med förslag!

lägenhetsvisningarna..

usch va trött ja är idag, känns som om det bara blir värre å värre (tröttheten). Sitter å käkar just nu (hungrig). Sen lunch får ja väl säga. Vi åkte på visningar. fyra st rent utav. en har vi kvar, dem är om 45 min. va inte hungrig då vi åkte så sen när vi va på väg hem så kurra det till i magen. Käkar pesto *chock* =)

Två lägenheter är redan borta. en låg på bottenvåningen å hade ingen balkong.. men lägenheten va ok å den hade ett acceptpris. Men njaa.. ja måste ha balkong, ja känner mig så instängd annars.

den andra låg utgångspriset på nästan två milj. men lägenheten såg ut om skit. verkligen å hade så mkt som behövdes göras. badrummet var väl det enda klara - pga stambytet.. men usch vilken lägenhet.. kosta så mkt för att det var i närheten utav gullmarsplan. men usch. fy. så dem tar vi bort..  ingen lekpark utanför heller..

om 40 min ska vi på en igen.. ska vila här känner ja. såååååååååååååååååååå trött..

Nån som vet?

Hur lång tid tar det innan hormonerna är ur kroppen efter en skrapning? När kan ja räkna att gravtestet kan vara negativt? Och kommer min mens att komma i samband med detta? Jag fick ju liten blödning i samband med min mensvärk som ja skrev om sist. va som brunt ingen ordentligt mens. så ja undrar när kommer den och när har ja äl?


Nån som vet något på ett humm sådär? Tycker ja bara väntar å väntar..

visning


Imorrn ska vi å kolla på en lägenhet...

uppdatering...

Prata just med johan och eftersom jag inte har något vittne till att han hota mig så lägger dem ner allt? WHAT? polisanmäla finns ju fortfarande kvar utifall, men ändå. Jag tycker ändå att han ska vara medveten om att jag anmält honom för just olaga hot. Så att han vet att ja inte backa ur det, att jag stod för det jag sa. Han ska inte tro att det går att hota folk å sen komma undan med det. Men iof, så funkar det ju.. Men nu vet jag det nästa gång. Man ska inte stå själv då man ska prata "vuxen snack" med folk.

Angående det här med hunden så har vi ju vittnen. Så hon skulle ringa upp till, ja va han nu sa. djurbrotts bla bla  bla. för å kolla att det inte hamnat mellan stolar lr va fasen hon sa. så tydligen då, ja då fanns det en till anmälan.. pjuh! ¨sen skulle dem där djurbrotts grejjan återkomma till johan. så vi får ju hoppas på det bästa helt enkelt..

kapa

Imorrn ska ja kapa håret.. vet inte hur än. men bort ska det. behöver en liten energiboost.. så ja ska ringa å boka en tid. hatar å vänta.. lr så kanske ja e där till 10. men ja brukar starta så segt.. speciellt om det ska vara som idag å vakna med ont i skallen, halsont å dassig. nu på kvällen har det halsonda kommit tillbaka, gah. så ja hoppas det är borta imorrn..

ska ta en bild innan imorrn å sen efter.. se om det blev nån skillnad :P

Nerlagd

så sur. får hem ett brev idag där det står att förundersökningen för olaga hot alt ofredande är nerlagd. fan va arg ja e. vet ni när dem la ner det? i måndags. asså 24 timmar efter att det hänt. hur ska vi då kunna komma in med komplettering som vi skulle göra? det är ju helt sjukt?

johan sitter i telefonen med hans kusin per som är polis. så dem snackar. får se va dem säger. han ska sen ringa upp besluttagaren i fråga. hur fan kan man lägga ner någe efter 24 timmar då dem sagt åt oss å komma in med flera uppgifter sen.. helt sjukt?

Jag fick nu höra att polisanmälningen för hunden är samma anmälan så den är oxå nedlagd??? men i det jag fick hem så står inte ens hunden med. nämns inte i beslutet. inte heller dagen??? så konstigt??? Johan hann inte ringa polisen men ska göra det imorrn. så jäkla sur. va håller dem på med???


PITBULL                                                                         AMSTAFF

Jag blev sen osäker på om det var en pitbull eller om det va en amstaff? hur fan ser man skillnaden på dem ute? såg en bild på en amstaff nämligen å börja undra..

Pratade med Cicci, hon som hjälpte mig. Hon sa att hon trodde det va en amstaff. å tydligen är dem typ släkt. tillhör samma släkte. nånstans.. wikipedia om amstaff.

Shopp..

Blev tre nya tröjor idag..

Såret..


Som sagt var så tycker jag att såret ser värre ut idag. Men vi ska till veterinären nu på kvällen. Röret ska åka bort - oavsett verkade det som. Eftersom han går på antibiotika så ska det inte vara nån fara med såret sådär. Men ja tycker inte det ser bra ut. Ändå är ja där och rengör hela tiden.. Aja får se va dem säger ikväll...

Lördagen den 14 augusti 2010

Mannen kom hem med hunden efter några timmar hos veterinären igår. Hunden är ganska så rädd då han är ute. Han är klart medtagen och ser hängig ut.

Han har fått en bitskada, ett sår i halsen och har nu fått rakat bort håret och har en dränering i halsen för att få ur sårvätska. Han kan inte ha sitt nuvarande halsband då bettet sitter precis där. Detta innebär att vi måste köpa ett nytt koppel, sele åt vår hund för att han ska ta sig ut. Nu har vi ett provisoriskt koppel som är gjort utav gasbindor av veterinären.

Vi fick antibiotika åt hunden och han ska ta ¾ dels tabletter, 2 ggr om dagen. Vi måste rengöra såret med tvål och vatten och sen massera ut sårvätska från såret. Redan idag är det en knöl av sårvätska.

Vi har suttit uppe i pass under natten för att passa hunden. Han kan nämligen inte ha en stödkrage och måste ha uppsyn då han kan nå med bakre tassen och skada sig själv ännu mera – då såret kan dras upp igen. Kommer även att sitta uppe i pass natten till söndagen. Vi är väldigt slitna vi med.

Gick ut med hunden och han går någon meter ifrån mig hela tiden. Han är konstant på sin vakt, oavsett vad det är som han hör så reagerar han på det – spänt. Han är inte avslappnad. Verkar rädd.

Han har inte ätit på hela dagen och knappt fått i sig vatten.

 

Veterinärsbesök än så länge:  3470:-

Antibiotika: 176:-

Koppel, sele:  179:-


Fredagen den 13 augusti 2010.

Ca 18,40 gick jag ut med min hund. Gick längst grusstigen. Det går en häck som delar av den mot vägen som går på andra sidan. Men lite överallt så finns det hål och genvägar man kan ta. I ett av dessa hål möttes hundarna. Jag kom från ena sidan och hon som hade den andra kom från andra. Jag hörde hur den andra hunden började morra och drog snabbt tillbaka min hund ut på grusvägen. Var på den andra hunden kom efter oss då hon som var ute med hunden inte drog tillbaka den.. Hon hade en lång lina och lät alltså hunden springa efter. Direkt attackerade den andra hunden min hund och satte käften i min hunds hals. Den vägrade att släppa taget. Hon som hade hunden drog inte tillbaka hunden än utan stod kanske tre meter ifrån och gjorde ingenting. Hunden hade lös lina. Skrek åt henne att hon skulle försöka ta bort sin hund, men hon gjorde fortfarande ingenting.

Då kom en man och försökte hjälpa mig. Men han lyckades inte heller få bort hunden. Sa åt min hund att lugna ner sig vilket han gjorde. Men då den andra hunden morrade till ännu mer och vad jag uppfattade det som bet ännu hårdare, så försökte min hund ta sig loss genom att försöka vrida huvudet och ge tillbaka – för att komma loss. Hunden fick då ett hack vid nosen men släppte ändå inte. Jag skrek åter igen på tjejen som höll i hunden att få bort hennes hund, men hon stod helt menlös och förstod ingenting vad jag uppfattade det som. Fortfarande stod hon tre meter bort och gjorde ingenting. Sa inget till hunden.

Tillslut kom det en kvinna (Cicci) och hade rätt tag. Fick bort hunden från min hunds hals. Då hade det väl gått 10 minuter. I samma veva så kommer det ner ytterligare en tjej som påstod att det var hennes hund och att min hund attackerat hennes. Hon skrek och skrek. Jag sa ingenting, men dem andra som var på plats försvarade mig och sa att det var hennes hund som hade attackerat min. Var på hon lugnade ner sig. Kvinnan (Cicci) fick ta med sig den andra hunden upp. För att hon kunde hålla i honom.

En man, som jag förstod det var Ciccis man kom fram och satte sig vid mig. Tittade på min hund och kolla om han var ok och fråga hur ja mådde. Jag var knäckt, rädd och arg eftersom denna händelse inte borde ha inträffat alls. Tydligen har även denna hund attackerat någon annans förut – fick ja höra.

Kvinnan (cicci) kom sen ner med en telefon, där hon pratade med den egentliga ägaren till hunden. Jag fick sen prata med honom. Han var lugn och ganska så trevlig tycker jag. Jag förstod inte först att det var ägaren. Förklarade vad som hänt. Han sa att han inte var hemma, men kom väl dit om 30 min – då skulle vi mötas. Han frågade om vi skulle lösa det hela eller gå till polisen. Kvinnan (Cicci) sa då att detta klart skulle polisanmälas, så jag sa att hon tyckte att vi skulle göra det. Var på han bad att få prata med kvinnan (Cicci) igen. Då sa han att han inte ville att detta skulle polisanmälas eller att hunden hans skulle besöka en veterinär. Telefonsamtalet las på abrupt.

Då kom ägarens mamma ut och ville veta vad som hänt. Var på Cicci som stod bredvid mig hjälpte till att förklara. Hon sa att hon inte sett hur händelsen börjat men att hon hört bråket och kommit ut för att sära på hundarna. Kvinnan (cicci) sa att hon inte stod på någons sida utan hon var där för att hjälpa hundarna. Mamman verkade inte vilja lyssna eller förstå vad hon sa då hon var väldigt upprörd hon med. Vi sa åt henne att jag pratat med henne son och att vi bestämt träff. Mamman skrek fortfarande och var upprörd på kvinnan (Cicci) som räddat hela situationen från att bli ännu värre. Men mamman förstod fortfarande inte vad kvinnan (Cicci) sa. Tillslut efter en massa påhopp på kvinnan (Cicci) som hjälpt till så blev kvinnan (Cicci) arg var på hon sa kommentaren, förstår du inte svenska, förstår du inte vad du säger. Då hade kvinnan (Cicci) sagt allt 10 ggr och fått en massa skit för att hon la sig i. Var på mamman då endast hörde ”förstår du inte svenska” och började tjafsa för det. Vi sa då igen att vi bestämt med hennes son, att vi (jag och Cicci) går iväg nu.

Min man kom då precis hem, så vi mötte honom utanför våran port och förklarade vad som hade hänt. Vi fick nr till Cicci, så att vi kunde få tag i henne OM det skulle vara några problem med något eller om vi behövde hjälp med hunden. Vad som helst.

Min man mötte ägaren ca 30 min senare och sa att vi skulle till veterinären och att dem borde åka dit med. Sen skulle vi se efter det vad som hände.

Skador på min hund: Sår i halsen, sökte veterinärvård på kvällen den 13/8-2010


såret--


Börjar läka på fint nu. synd att ja inte tog kortet som sagt på fre lr att veterinären tog det då såret var öppet å inte igensytt. ser ut som om det fattas en del av ludde just för att han har så mkt päls.  så det är ju en hel del dem behövde raka. å poof så försvann hunden..

Polisanmälan x2

så idag gick ja upp å prata med mannen. han va trevlig från början å sen vart han otrevlig som fanken. mamman som va urskum i fre va "trevlig" å lugn. hon va inte som han iaf. försökte lugna ner honom etc. men det blir en anmälan emot han då han säger att det var ludde som bet hans hund å att det va den som satt fast i deras hund. det gör inget för min del då ja har vittnen. så nu håller ja på å få tag i dem bara..

då hotade han mig. så nu ligger det en anmälan för det med..  myyyyycket trevligt..

har iaf
*skrivit ner händelserna i fre
*händelserna i dag
*fotat ludde
*behållt alla kvitton
*polisanmält
*pratat med en av tjejen som var med.. (ett av vittnet, ska försööka hitta det andra - hon alltså hjälper mig)


vet inte vem som skrev den anonyma kommentaren under. men ja glömde skriva det. vi ska ju tillbaka till vetrinären nån gång mellan mån-ons. då kommer vi att be om en skriftligt dokument från veterinären som hade hand om ludde och skriva i detalj om hur det var. tyvärr får ja väl säga så glömde vi att ta en bild då vi åkte in. asså be veterinären om det. för man såg inge själv pga luddes hår. men inne hos veterinären så hade dem säkerligen kunnat det. men det löser sig. känns som vi har det mesta under kontroll iaf.. ja förutom magen..

usch ja har haft så ont i magen idag. tänk om han faktiskt tänker göra någe. har nämligen hört från hon som hjälpte mig att han är kriminell och har hunden som skydd. suttit inne flertalet ggr etc. så magen gör så ont,. vill böla till å från,. å det är mest för att ja känner att tänk om han skulle skada theo på någe sätt. vad som helst..  =(

Ludde bollen

LUdde verkar må bättre å bättre. natten har gått jätte bra.  mannen va uppe till fem. sen va han å putta på mig för att ja skulle ta över. ja kom dock inte upp då ja sovit tre timmar natten till igår. självfallet så somna inte theo förrän 22.20. då hade vi nästan hållit på 1½ timme i sängen med honom. så när han somna så bortsta ja tänderna å dog.  va ju så varmt i lägenheten igår så ja kan ju tänka mig att det va en orsak till att han inte somna.. kl 4 i natt vaknade ja av att det lukta typ mögel i sovrummet. i vardagsrummet va det ännu värre. lukten kom utifrån. kanske är från baksidan här - dammen? men det lukta hemskt. å så dåligt med luft å när det kommer utifrån så kan man ju inte göra så mkt åt det.

ludde sov iaf inne i vårt sovrum. så vi hade koll på honom ändå. han har inte kliat sig alls. tvätta såret imorse och jag tyckte det va en stor skillnad från igår. så det läker på jätte bra. lilla säcken han hade vid såret har blivit mindre med. så det innebär väl att sårvätskan kanske minskat med. vilket är toppen. då kanske han får dra bort röret snart. skönt för honom..

ska väcka mannen snart. gå ut med hunden å duscha. theo skulle behöva gå ut lite med. han va inte ute på hela dan igår???! kom på det på kvällen. men det va ju för att vi sov i skift. och sen va vi så trötta. när min mamma kom över så somnade  theo å hon vakta ju honom å ludde medans vi åkte å handla antibiotika och mat. sen åkte johan å handla koppel med hunden medans ja packa upp alla varor. johan kom hem å ja börja med maten. ja å sen va ju klockan redan 19 då vi va klara..  theo bada länge igǻr med.. så tiden sprang bara iväg. sså vi ska försöka ta oss ut idag. även om ja inte är pigg.

antar att ja ska upp å ringa på dörren hos dem där med.. se va som händer där. så det blir en del å göra.. å så är det fotboll idag med. får kolla om johan orkar åka dit. själv e ja super trött. theo stod bredvid sängen imorse. hade inte hört honom ens. första gången. å han sa inge heller. då ja kolla upp så stod han där med glasögonen i handen å gav den till mig å sa upp. hah. han tyckte väl att kl va mkt 6.40. två dar som han vaknar tidigt nu. inte likt honom. men han e pigg. å så är det varmt å klibbigt igen.. så ja klev upp.. vart en film igen.. så nu har ja kollat på tre:


riktiga chick flicks. men ja gilla the proposal bäst. den ja såg i natt. även om dem andra inte alls va dåliga. men ja tror det va tur att ja såg dem själv. johan hade nog inte gillat dem lika mkt :P  två natten till igår å en imorse. nu kollar theo på shaun the sheep. ja ska gå å fixa kaffe. å sen ska ja fixa frukost till johan å gå in med det till honom. han ville bli väckt 10. så då kan han ju få frukost tänkte ja..  men ja måste ha kaffe. annars somnar ja om ja blinkar..

vaktar...

sitter här på natt/morgonpass. Pigg är man ju inte. men skulle inte kunna sova ändå. Sovit så hackigt å dåligt. drömt om hans rör från halsen/bogen. så ja vakna upp med hjärtklappning. theo sover oroligt i natt igen. 3.20 gick ja upp för å kolla till johan å ludde å då sov dem bägge två. så ja skjutsa mannen i säng. han hade precis somnat. så då tog ja över. ja hade ju iaf sovit nån timme..

ludde verkar inte må speciellt bra vilket oroar mig. han är väl medtagen med stackarn. han e lite varm om nosen å ser så ynklig ut. helst av allt så skulle ja vilja sitta nere på golvet hos honom å bara klappa honom å säga att det kommer bli bra. men å sitta på golvet. vilket ja gjorde i nån timme innan sängen men min rygg å höft gillade inte direkt läget. så det får bli soffan med några pass ner på golvet.

tycker han andas så konstigt. men det är ju mkt bättre å lugnare nu då han är hemma. kändes smått hysteriskt då han kom hem. försökte lugna ner honom vilket funka då å då. nu ser det ju ut som om han knappt andas. men ja det gör han. det har ju ja sett till..

gud va ljust det är ute.. va hände med natten? är det dax att göra frukost nu lr?

ludde är biten

kort sammanfattning:

usch kom hem efter en jätte bra dag å ska ut med hunden. då kommer en pitbull å anfaller ludde å biter honom i halsen. vägrar släppa honom. va försökte få bort den. hon som höll i hunden stod tre meter bort. kom en kille å försökte hjälpa mig å han fick nite heller  bort honom. efter 10 min så kom det en tjej å vred bort den där hunden. hon jobba på hunddagis å visste hur man gjorde. totalt orädd.. tack gode gud. å tack gode gud att ludde har en massa päls! hade han varit strävhårig så hade han varit körd. ja e så ledsen å chockad just nu. ja bara skrek åt människan att ta bort sin hund å hon gjorde ingenting! ja tom slog hunden tillslut. men knytnäven. å den släppte inte. asså han ville inte släppa. bara kulle bita loss..

ludde fick ett sår iaf som blöder så johan åkte med honom till veterinären. så dem är där nu. men annars verkar han ändå ok.. varit å gosat med honom extra mkt å gett honom frolic. väntar på att johan ska ringa å säga hur det gått.. usch ja mår inge vidare. är skakis å så jävla ledsen. ja menar det va fan otäckt för mig med. visste inte om min hund skulle överleva. usch va den slet.. verkligen fre den 13 idag!


uppdatering:  fick sms från johan att dem nu ska söva honom för å raka honom å undersöka honom..  :,( behöver ja säga att ja storbölar. min stora bebis..

tänker å tänker..


Hmm står nog mellan dem här fyra..

2 timmar på mig...

Idag måste det fixas:

  • packa väska inför besök hos farmor
  • duscha
  • lägg på post
  • ut med hunden igen
  • handla mellanmål till theo

Men näää

nu är ja så trött på mitt hår. rent generellt så behöver ja en förändring.. undrar va ja ska göra med det.. hmm... ska kolla runt lite efter inspiration..


Kommer inte färga håret. ska vara brunett - helt å hållet! =)

hate


Ååå ja e så trött på dem här jäkla getingarna! vi har hur många som helst på besök dagligen. igår döda ja väl en 20 st. smascha ut dem med tofflor, dammsög upp dem.. hate them! usch.. idag tog ja cilic bang. ja orkar inge längre! blir ju värre att ja e allergisk å sen då theo är hemma blir ja rädd för hans skull..  =(

Gjort lite nytta!

IT-relaterat
• Kontrollera din dator √
-- Webbläsare √
-- Flash
-- Ordbehandling
-- Adobe Reader
-- Ljud
-- Adobe Connect och e-möten
- Marratech och e-möten
-- UR access
• E-post/webbmejl
• Portalen

- lärt mig hur adobe connect fungerar

inget

inget har hänt. men däremot så har jag börjat svettas floder idag. asså verkligen super mkt. så ja tror fortfarande att mensen är på väg. det är liksom inte som att ja svettas för att det är varmt. utan ja bara toksvettas för ingenting. har massa finnar. magen gör dock inte så ont just nu.. ingen huvudvärk.. ja hoppas än..

Uppsvälld..

Undrar om det är mens på väg.. hmm. ja har fått finnar under dan å just nu är ja uppsvälld som ja.. bara den! Ingen mensvärk dock å ingen huvudvärk. Men det kanske kommer. får väl avvakta å se.. Vore ju toppen om den ville dyka upp. samtidigt som ja har ångest över att få den. vill inte se mer blod nu. usch. ja hoppas ja reagerar "normalt" på den när den väl dyker upp. inte att ja får nån panikattack lr någe sånt.. usch det hoppas ja verkligen inte.. får se imorrn om det hänt någe... är ja sjuk som tycker det är spännande å hoppas på det?`:P

Till mig..

Till mig själv har jag beställt en bok från england. Den är alltså 300 kr billigare än cdon! Helt sjukt! Dem som hade ungerfär samma pris och som var i sverige va adlibris. Men dem var såklart slutsålda. Mailade dem och frågade när dem skulle få in nytt - det kunde dem såklart inte säga - inte fått någe besked från förlag. Så då slog ja till. Inte nog med att den är 300 kr billigare. Den har oxå kortare leveranstid än cdon?  på cdon stod det upp till 15 dar. 10-15 dar. någe sånt. medans här är det 4-10 dar. så det är ju smidigt.

 

Har även skrivit in mig på gotlands studentkår *S* Så nu har ja studentrabatt på gotland. hahahahha! Lite roligt tycker ja allt =) Så då var det viktigaste avklarat. Nu ska ja sätta mig å läsa lite kursinfo och sånt viktigt. tur att jag har tors och fre denna vecka iaf. sen kommer det ju en ny vecka nästa vecka..


Nya köp..


Jag är absolut inte fullskiten av pengar. det är jag inte. Men jag vet inte va vi ska göra just nu. Theo växer så det knakar. Jag förstår inte? Han har inte mkt han kan ha i garderoben just nu? Helt sjukt. Det mesta har han växt ur. T shirtarna är väl sådär. För det är just ärmarna som blir för korta då han har sina långa tröjor. Byxor har ja köpt upp mig på innan sommaren. Så det har vi. Men inte jeans. Ska köpa ett par av Emma och så har ja köpt dessa nu. Se om han kan ha dem. Nya strumpor blev det med. Så många som är små. Snubben ska ju ha storlek 25 i skor nu när vi köper nya. Jaiks! Va hände med min bebis? Se vad det blir för skor. Va ju inte länge sen vi köpte nya. Men va gör man då hans fötter sagt knaaaak dem med? Bara bita ihop å le =P

När?

Idag är det en månad sen jag fick missfall. redan en månad. läskigt. kan inte sluta tänka på att ja hade gått in i vecka 16 på fre.. måste nollställa. min mens har inte dykt upp än. hur lång tid kan det ta innan mensen kommer igång igen ? sist så tog det en månad tror jag. men då hade ja ju inte ens gjort en skrapning. nån som vet på ett humm? va skulle ni gissa på?

sitter å undrar om ja ska beställa stickor igen.. känns så trist, men samtidigt så är det ju najs med koll. bara å veta att du har man äl! nån som vill dela med sig vad dem tycker? vill gärna höra åsikter...ska svara så fort ja kan! lite brådis just nu..

men ja tror ja har bestämt mig för att vänta med äl stickorna tills ja iaf får mensen. sen får ja ta beslutet då om ja då känner för det.

Lite till Theo


Lite shopping till Theo. Västen hitta ja på rean för 30 kr hos H&M. Skjortan har ja försökt att få tag i förut men inte hittat rätt storlek. Och sen en ny pyjamas från lindex då alla andra (förutom den nya från pop) är för små helt plötsligt.. 98/104 är det som gäller nu!

Min kurs..


Upprop..

Då har jag signat upp mig för kursen. Sweet. Har även beställt inbetalningskort från rindi ang kåravgift. Nu ska ja in och läsa på csn´s hemsida. Se va dem har å säga..


Morr...

Sitter här och mailar försäkringskassan. Kan ju hoppas att dem hör av sig. Annars får jag ringa dem i eftermiddag. Dem är sådana muppar. Förstå att Theo va sjuk den 21 juni. Det är 7 veckor sen?? Jag var dessutom sjuk den 30 juni och det är nästan 6 veckor sen..  suck.. på tors har det sen gått 30 dagar sen jag var sjukskriven pga missfallet och järnvärdet.. men där har man ju inte hört ett jota heller.. Dem har alla papper som behövs, skickar alltid in dem snabbt. Just för att slippa krångel.  Ja maila ju i förra månaden, då det hade gått 30 dagar..  fick ett luddigt svar att ja kunde räkna med upp till 6 veckor. ja men nu är ja över det??? jäkla muppar! vill inte ha något med dem å göra, men det är ju inte så mkt å göra åt. man måste ju gå genom dem då man är sjuk =(   *suck*

Barnadiset?

Theo sover för fulla muggar. Se om ja kan lura med mannen till barnparadiset i eftermiddag. Han är en aningens halt efter gårdagen. Nån lyckades trampa på honom - tog så dåligt så han fick ta å åka hem. så han kom ju hem runt 19. min bror däremot kom hem 00,30 i natt. dyngsur! höll mig vaken tills han va hemma. va ju sånt jäkla oväder. Ja å johan låg och titta på blixtrar i sängen. Man såg ju en hel del, tydligt.

 

Aja, se om vi kommer iväg här sen. vore najs å göra något och theo skulle nog bli glad han med.


GAHHHWW!!

GOOD NEWS!


Jag kom in på
Webbdesign med HTML & CSS!!!!

Bada bada bada!

ska hämta skrutten om en timme. egentligen var det då sagt att han ska börja gå till 15 på fredagar. men ja va så inställd på å hämta honom kl 14. så nu vill ja göra det med! saknar honom! Jätte skönt väder ute och vi ska åka och bada. Men däremot så ska ja vara tråkig å bada inomhus. Just för att JAG ska kunna åka och bada. Ja kommer ju inte ens i med fötterna annars. Så vi ska åka till eriksdalsbadet är det sagt nu.. vårt "vanliga" bad är stängt å dit vi annars hade tänkt stänger så tidigt.. så det blir bara stress. sen va det tal om sydpoolen, men ja tror inte vi bestämde det. så då blir det eriksdal. inte för att ja alls vill ha på mej en bikini, men det ska bli mysigt å bada med skrutten- å han kommer att bli så glad med!

I morgon..

jahopp. då va Theo ja ensamma i morgon - hela dan. Johan ska äntligen få gå på sitt sonisphere. Dock ska han gå med min bror å chrille. så ja räknar ju inte med att han kommer hem i bra skick :P

Måste hitta på något. Vet bara inte vad än så länge. Theo måste ju aktiveras. Lite synd att det är en lördag - då är ju alla jäklar ute med ungarna..  hmmm.. Samtidigt så kan man inte göra allt då ja ska ha hunden med. Så jaa.. ja vet inte riktigt...  klurigt..

Shopping till MIG


Blev lite väl kär, så ja slog till tillslut.. 299:- H&M


Fyndade på rean, H&M 70 kr


Fyndade på rean, H&M 70 kr

Skönaste tröjan ever, H&M 149 kr


Fyndade på rean, H&M 30 kr


Men oj va ja börjat handla på H&M märkte ja nu.. hahahah!

Ja men där e han juu..

heh nu har grannen börjat jobba igen. Johan mötte honom imorse vid 10 då han va på väg mot jobbet. Han va måttligt road att börja jobba. Han sa att han skulle köra kvällspasset. Både 19 å 22 nyheterna då i så fall. Ja satt här vid 22 å kolla då han körde sitt. haha. så skumt å se honom på tv. det va dem som gifte sig - då vi piffa till deras dörr. Så trevliga!

Kalaset..

Jag har ju helt glömt att berätta om hur det gick i lördags. Johan vart ju så förvånad. det kan ja ju säga =) Han hade inte alls räknat med det där. haha! va så bra med. för i sandlådan som ja kallar det har dem gjort om. så det är somen spaljé som sitter runt om så man ser inte bänkarna å så som är där inne. vi hade ju hängt ballonger, men det va inget man tänkte på.. det enda johan såg var mamma, eva håkan å putte som satt på en bänk som dem alltid brukar göra. mamma tog upp filmkameran och filma. vilket inte heller är så ovanligt att hon gör *S*

så kommer han ner då. går först mot eva å håkan. så kollar han till höger å sen tillbaka på min mamma å sen tillbaka till höger som WHAT? då såg han alla och då börja mamma sjunga ja må han leva. å tur va väl det eftersom han hade väl inte hajjat ett skit annars :P

det va varmt å skönt å det va perfekt väder å allt va perfekt ute. MEN sen så kom getingarna. Alla 75 000. Dem var förjävliga. ja kunde inte käka. dem va i bålen ja överallt. så tillslut flyttade vi hem till mamma eftersom det va flera som vägra käka efterrätt där ute. va väl mest dem vid mitt bord - vi drabbades värst.

så ja tog inga bilder utifrån??? för det glömde ja ju. sen satte ja min bror på fotografering inne. vilket va ett stort misstag. något kort tog väl ja iaf.. :P

Mer film...

Sitter å kollar på en film igen, hahah! Den e rolig, så jäkla hysterisk. =)Eftersom jag ändrat till eget domännamn så har jag även raderat "modesida" från bloglovin. Har fixat en ny länk och rätt namn nu. Så ni som hade mig och ni som vill ha mig på bloglovin igen lägger till mig via länken nedanför =)

Tandläkarn..

ja men då ska man till tandläkarn igen.. *buuuuuuuhu* asså ja vill inte dit! det ska ju gå smärtfritt idag, men man vet aldrig med henne. seriöst. hon är hur snäll som helst och ja vill inte gå till nån annan pga min tandläkarskräck. Men jag orkar inte springa dit hela tiden för att hon ska ha ett provisorium. Liksom laga tandfan på en gång och så är det bra sen! förstår inte varför hon ska hålla på som hon gör. hon gör likadant med mamma. hennes man som även jobbar där, ja han lagar å sen är det klart. så varför gör inte hon det? tycker det är sjukt skumt!

just nu har vi ju hållit på med någe slags, jaaaa va ska ja kalla skiten. det är något som förs in i roten, som en pigg, ett inplantat heter det. som ska hjälpa till att stabilisera upp tanden.. är ju så att då ja va väldigt liten så tog dem bort en tand från mig. ja hajjar fortfarande inte varför dem inte laga den. blir sur bara ja tänker på det. dem drog iaf ut den och nu är det ju som ett hål där på sidan. dvs tanden som kommer bakom har ingen tand att luta sig på. sen tuggar ja så hårt så den börjar flytta på sig. så ja måste ha det här inplantatet för att hålla tanden på plats.

nej nu måste ja sätta fart för ja ska vara där kl 12. ska ta mig dit å hunden ska ju ut innan dess. så det är lika bra att vara ute i god tid nu. hör av mig sen hur det gick...

lite filmer..

Blivit nån enstaka film under semestern iaf. Hade för mig att ja hade kollat på fler, men kan ju inte komma på vilka dem va.. bra minne..

 

älskade a team. förutom en scenfrekvens som va lite väl överdriven.

bounty hunter va rolig och sevärd

copout va rolig den med =)

karate kid kollar ja på nu :P

clash of the titans - näe kolla inte på den.

green zone gillade ja inte direkt, segt å för mkt krigsgrejjer..

hurt locker va helt ok, även om det va krigszone


Tradera..

Bilderna är klickbara


Lagt upp lite saker på tradera. Sådana saker man känner att man kan sälja.
mina annonser finns inne på: Min sida på tradera

Denna Shaun..


Fåret shaun har ju nästan blivit en plåga här hemma nu *S* Visst är det en rolig serie, men hur många ggr får man se det? Theo kollar å kollar. Första han säger då han vaknar och det sista han kämpar med innan han ska sova. Hur trött han än är så ska han kolla på Shaun the sheep..Han kollar i alla möjliga ställningar. Liggandes,  sittandes & ståendes i soffan, ståendes på golvet. Sittandes på sin bil, hängandes på mamma lr pappa, sittandes i hans fotölj eller på golvet.. Tydligen passar Shaun för alla tillfällen =)OBS!!!!

Från och med måndagen den 2 aug så kommer lösenordet här inne att ändras. Detta beror på att jag känner att jag behöver ha denna blogga lite mer privat för min egen del. Mina närmsta vänner kommer ju självfallet ha mitt lösenord. Så är det ju. Sen får jag se lite hur jag känner med allt, vilka som kommer att få lösen och inte. Det är inte personligt alls. Utan mer hur jag mår och känner. ♥

Sötaste!


Som vanligt så blev det ingen bra bild. Blir snart tokig på skiten å hoppar från balkongen. Eller så är det kameran som får hoppa?! Desperat av en kamera, någon som känner sig rik å vill köpa en mig en systemkamera? :P Endast 8000! :S

Söta Theo igår. Han va ju sååå fin! =) Riktigt stolt över honom var man ju. Prata gjorde han som bara den. Massa mys! Resten kan vi ta i ett annat inlägg. Skulle bara komma in här en snabbis å uppdatera mig. Har små ångest oxå iom att det är 1 aug idag! what? 1 aug???  shit asså, då e ju sommarn slut. Ja iaf vår semester. Usch man vill ju bara böla av skiten. Helt ärligt.. Kan ja inte få semester i nån månad/månader till?Gjort om lite här inne nu. Inte mkt. Men tar lite i taget. Samma gäller den andra bloggen. Nu är iaf Headern bytt. Profilbilden är bytt. Sen är även "om mig" bytt inne på den andra. Denna ska ja ändra på med. Här även fixat ett domännamn nu. Tänkt på det i evigheter och sen har ja inte fixat ändå. Men nu är det klart. Nu ska bara resten ändras. Så ska det vara i rull sen =)

Nu är det klart: http://deliciously.se/


OBS!!!!

Från och med måndagen den 2 aug så kommer lösenordet här inne att ändras. Detta beror på att jag känner att jag behöver ha denna blogga lite mer privat för min egen del. Mina närmsta vänner kommer ju självfallet ha mitt lösenord. Så är det ju. Sen får jag se lite hur jag känner med allt, vilka som kommer att få lösen och inte. Det är inte personligt alls. Utan mer hur jag mår och känner. ♥