Usch..

Känner mig sådär olustig i magen. Är absolut inte bebisen jag pratar om då utan nervositet inför läkarbesöket som är  om 30 min.. Usch.. Vet ju inte alls vad som kommer å hända. men allt hänger på detta besök. så det känns. fy fan. MAGSÅR.


Hade ju anledning till å ha ont i magen. NU har ja ännu mer.. inget löste sig idag. absolut inte. så ja hoppas hon från ams ringer mej imorrn å ordnar upp allt..

MorsDag

Är morsdag idag och jag fick välja vad vi skulle hitta på. Johan ville ta med mej på en brunch - men kände inte för det.. Vi åkte iaf å handla mat, blommor på plantagen och fixade snyggt på graven. Känns så mkt bättre i magen nu. Har fått välja middag å valde hemmagjord pizza. Johan påpekade för mej att ja kan få välja vad som helst, äta ute om ja så ville. Men pizza hemma kändes så skönt. Dessutom är  den där pizzan så god. Vi ska möta min bror sen i globen. Så ska vi hem till mamma å överraska henne med lite blommor. Tror hon kommer att bli glad..

Igår hade vi kanon trevlig på dan hemma hos Annika. Men efter att Theo sovit då vi kom hem - å han gick ur sängen som vanligt, ja då lyckades han trampa snett. Han kunde inte alls stödja på foten! Vi prata med vårdguiden å vi skulle avvakta. Han kunde sen gå då vi gett alvedon. Halta då. Så vi avvakta till idag. Idag haltar han än. Men verkar inte ha ont. Vårguiden sa att det troligtvis va en stukning. Får ja säga PJUH! Hade dött om han brutit någe med. Bara för att EN sak har gått vägen för oss denna vecka, så behöver inte allt annat gå käpprätt åt fanders :P

Massa besök

Schemat för veckan:

31 maj - 13,00 läkare
1 juni - 11,00 tandläkare
2 juni - 09,30 - Medveten nu
4 juni - 08,30 Röntgen, 09,15 Läkare

men suck igen...

Angående ams/fk:
Börjar känna av krisen av pengar här faktiskt. INTE roligt. Är ju några tusenlappar som saknas då ams avskrev mig. Skickade mail till ams tjejen i ons och hon svara inte. Så ja maila idag igen -¨ hon svara inte. så ja ringde tillslut. Då är hon på semester å återkommer på tis?? inget hon nämnde i telefonen då jag pratade med henne. shysst! Så här står vi utan pengar. å dem skiter i vilket! underbart! Tur att det finns vänner som kan hjälpa till i nöd! Vet inte ad jag skulle gjort annars.. ♥


Angående mage:
Har haft ont i magen idag. nedre delen. Känns inge skönt alls. jag hoppas det är något ofarligt!

BF

Ditt beräknade förlossningsdatum är 2011 / januari / 31


Ååå ja hoppas att bebis vill stanna inne i min mage!!! ♥


det är ju några här inne som läser. Berättade för dem närmsta vännerna i måndags att ja hade ett spökstreck och så blev det här i bloggen sen för att kunna ventilera mig. Oavsett vad som händer. Men förhoppningsvis så vill bebis stanna kvar. Jag och Johan hoppas på det. men det är långt till vecka 12. suck..  Blir väl nån gång i juli det inträffar.


jag ska ju till gyn den 8:e juni och så får vi se vad hon säger. Tanken är väl att om allt ser bra ut så kommer vi att tala om till johans föräldrar å min mamma å bror runt midsommar.. Resterande tar vi runt johans födelsedag i juli då de där 12 veckorna borde ha passerat. Jag hoppas att mamma å johans päron kan hålla truten om det.


så jag säger igen, skriv bara i denna bloggen om detta. absolut inget på face lr den andra då släkt och inte så närstående vänner går dit å kollar.. jag har valt att dela detta med er. Ni som varit ett stöd för mej under hela detta jobbiga år! Krams


Gipsad

Där tummen börjar. där är det av. rakt igenom.. markerat med litet rött streck..
Ja vilken dag. Här hände det ju mkt *s* Det var ju såklart brutet!! Så nu har jag gips. slapp iaf operation - om det är till nån tröst.. En jäkla månad måste ja ha skiten med.. Jag hajjar inte hur ja kan ha sån maximal otur. jäkla skit.. Men å andra sidan så har ja ju turen att vara gravid. d va väl där det sprack :P men ja tar gärna en bruten tum-led OM jag får behålla bebisen i magen...


På den högra bilden så ser man kanske sprickan mer..

Jag fick ju berätta min tragiska historia 70 ggr. som om det inte va tillräckligt pinsamt - så jäkla klantig ja e! Men då ja berätta för den näst sista läkarn så sa ja ju att ja hörde ett knak. Å så sa ja, men så kan ju fingrar göra ibland. Så titta ja på honom och han bara skaka på huvudet.. så sa ja. eller inte.. hah. då tog han fram bilderna.. ja den va ju av..

fick träffa en ortoped sen. konstatera att ja inte behövde operera. då hade ja smällt av.. ja har ju känsel i min tumme och den e inte kall lr någe sånt. Jag fick även chock då ja skulle ha skiten i en månad. trodde en vecka.. dem trodde väl att ja va uppe i det blå.. dem sa att det va på små benfrakturer.. jahaaaaaa.. ja har aldrig brutit någe..

jag är iaf handikappad. men det kommer nog att bli bättre om det sluta värka. johan får hämta theo å så. å gå ut med hunden. ja sa att ja kunde. men då ja inte fick på ungen kläder lr på hunden kopplet.. hmm ja d kan bli klurigt. å skulle ja få på d. va gör ja om han ska ha en ny blöja? om han skiter? vilka problem ja fick nu *S* äh lite får man ju skratta åt skiten. hur fasen lyckas man?

Men suck...!

ja e så jäkla klantig...
ja städa här. börja iaf.. drog ut soffan. dammsög å skura.. då ja skulle dra tillbaka soffan den sista dm så halka ja på d blöta.. å ramla med hela kroppen på tummdelen. så d sa knak. vet ionte om det e brutet. suck! gör så ont.. måste in till sös nu.. måste röntgas.. fan asså...

=)


Gravid ?

Ok så igår tog ja ett av mina gravtester här hemma. Jag hade sån mensvärk men det gick ju per automatik. Så jag tog det å upp kom ett spökstreck. Som om jag är gravid då. Tog ett clear blue där jag fick ett plus, sen ytterligare en sticka. Tre plus igår. Idag fick jag två plus på sticka. Men det är såå svagt. dvs fem plus än så länge. Så idag köpte jag hem två clear blue tester. Ska ta en imorrn. Usch ja vill kräkas! (jobbigt nervöst)

 

Min mage är som en boll. Nu ska jag hem till mamma min. Måste sätta på mig någe slappt. ingen mens iaf. Minns ju inte när min äl va. för ja hade inge utslag. Men det kan vara så att vi faktiskt lyckas denna månad. Men än är jag inte 100%. ska ta test nu i två-4 dagar. Sen får jag se. Ska sen till gyn den 8e isf får hon kolla oxå..

 

Inget av detta får nämnas lr skrivas i den andra bloggen! Inte synligt alls!...


vänder det nu?

Är det vändning nu som gäller? Kommer det bättre tider ? läkarn ringde inte idag. inte heller ams. måste gå in å skriva läkarn igen. är ju viktigt att hon ringer. väntat hela dan juu..

imorrn kommer det en jobbig dag som jag ändå ser fram emot. är mkt jag har på schemat. läskiga grejjer..  :P

Lite ord...

Försöker komma på ord som Theo säger. Han säger ju med en bokstav som saknas hit å dit. men man vet ju vad han säger iaf. förstår honom. De senaste två veckorna så kommer det bara mer å mer..

Theos ord som ja kan komma på :


Mamma
Pappa
Ludde
Lampa
Traktor
Dricka
Törstig
Duktig
Oj
Oj då
Sko
Kaka
Bajs
hejhej
Tack Tack
Bäbä vita ull
Boll
Tuuttuut
Bil
Piippi
Napp
Titta där
Mormor (momo)
Theo
nej
Putte
apa
heja
bajen
ja
akta!
russin
äpple


försöker säga banan å bok. Bok låter ibland som boll... vovve låter som voovoo å så ballong e baapåå?

försöker få honom å säga bajen, men det blir bara baaa - än så länge :P


han förstår det mesta vi säger nu. han kramas å pussar å vinkar å kastar saker å hämtar.. busfrö.

får låter bäää
häst låter (gnäggar)
kossan låter buu  - haha ja nästan iaf..

just nu försökte snubben säga katt med, blev kaaaaa

tänkte fylla på allt eftersom. kul å se..

vecka

Veckans planer:

idag: ikea
tis: lunch med annika, naglar, hämta theo, hammarby match å schlager.
ons: städa och tvättstugan.
tors: schlager :p
fre: Bio satc2
lör: kanske hem till annika, match och sen eurovision final
sön. död!

så söta

Vann tre par söta underbyxor åt Theo *S*
han kommer ju bli så söt, hehe..

Mer knas..

såå ja mailade ams idag för å be dem skicka ut ett beslut om varför dem avskrivit mig från a kassan. Vill ju ha det på papper. Men då får ja tillbaka:

Hej Nina!

Tack för ditt mail. Du är inte avaktualiserad om det är det du menar. Däremot står du som "arbetssökande med förhinder". Jag rekommenderar dig att ta kontakt med din handläggare, Anna-Lena Gustavsson på tfn ---- eller maila anna-lena för mer information.


Jahopps? det va ju inte alls det ja hörde. Så då va ja tillbaka på ruta ett. så ja maila hon anna lena och hon ringde upp. hur trevlig som helst å så visade det sig att hon ska sluta så ja ska få nån annan. men suck. bara för att hon va super trevlig. ja hoppas hon den andra är det med. visade iaf att hon inte hade gått igenom mitt ärende ens. hon hade inget susning om någe.. å hade då inte tillgång till det än. så hon skulle iaf läsa det och sen ringa mig så fort hon visste läget.

men jaa det är ju en röra iaf.. men nu ska ja lägga det bakom mig. tills mån. så skönt å slippa tänka på det!

Rent generellt så måste ja lära mig att släppa hur jag känner lite. Om jag irriterar mig på något som sagts eller gjorts/ på någon så måste jag kunna släppa det. Gå vidare, inte låta det grämma ner mig. Få mig att må sämre på något sätt. Inte ta åt mig så mkt om det är något jag tar illa vid mig.. Bara släppa släppa släppa. Jag försöker iaf..

Gyn besök..

va hos gyn idag,. tog prover å sen gjorde hon ett ultraljud. inga cystor sa hon. vilket ju e toppen eftersom ja hade flera. MEN ja e osäker på om hon kollade rätt. dem låg nämligen bakom äggstocken sist. asså på äggstockens baksida.. vet inte om hon kolla rätt som sagt.. men ja hoppas d. å i så fall är det ju kanon..

annars så ska ja tillbaka på dag 3-5  (dag 1 är då mensen kommer).. då ska ja ta en hög med prover igen. det ena å d andra. å sen den 8 juni ska ja tillbaka på ett besök. kolla resultat och se om ja behöver nån hjälp med tabletter eller vad som händer.. kändes bra iaf.. kan inte göra så mkt angående vad som händer här näst.. hoppas på att det ger med sig snart..

dra någe gammalt över mej..

Nej just nu mår ja fasen inge bra alls. haft ont i kroppen hela dan å magen värker. känner mig gråtfärdig för allt. ams, vc, utebliven grav, ekonomin pga ams. ja allt. nej ja ska ta å sova,., hoppas på att vakna pigg med theos söta nuna smilandes mot mig..

imorrn är det gyn som gäller. provtagning å sen úndersökning..... å så theo hela dan då dagis har stängt. bra att man fick reda på d i god tid. hur kan man missa att dela ut en sån info ?

sov gott!

Jäkla skit..

8,20 ringde telefonen. Det va hon från ams. Dem hade som jag trodde läst mina papper å därefter ansett att jag inte var arbetsför. Suck. OM jag ska få pengar så måste ja antingen fixa en sjukskrivning eller gå upp till ams å sätta mig själv som tillgänglig 100%. alltså att ja kan söka heltidsjobb etc. det va ju inte det jag skulle, känner inte att jag kan jobba 100%.. så ja.. vilken soppa.. för att göra saker å ting värre så har jag kontaktat min läkare och hon är på semester! kommer tillbaka i nästa vecka. men suck liksom. så just nu vet jag varken ut eller in. har kontaktat VC igen för å se om dem kan hjälpa mig på något sätt.. Vet faktiskt inte vad som händer nu :,(

hmmm....

Imorse vaknade jag trött. Sov från 23 igår kväll till 10.30 imorse. Helt slut. hade sån huvudvärk igår kväll så ja la mej.. sovit helt ok. men ändå sååå trött. sjukt trött i kroppen. varit såhär hela veckan. inte sååå skoj..

haft en bra dag med emma. ja va helt slut däremot då ja kom därifrån. som tur va så lagade ja mat igår så ja kunde bara skjutsa in pajen i ugnen då ja kom hem.. smidigt. Theo vart riktigt trött han med. Hoppas han sover gott i natt..

Nu till hmmm:Et..
När jag kom hem så kollade jag posten, hade då fått från ams. å dem har avskrivit mig?`WHAT? ja undrar vad som har hänt som dem gjorde det. ja skicka ju in mina läkarpapper i förra veckan, om det är dem som är anledningen till det eller något annat? jag har mailat henne nu iaf.. sen får ja väl börja ringa på måndag.. suck! varför ska det vara så mkt problem? trött blir man ju..

å så ska man grubbla på det under helgen med.. ja vet att ja inte kommer att kunna släppa det..

Gyn

Skriver här lite snabbt. Var ju på gyn igår och hon gjorde en super snabb undersökning där hon konstaterade att jag snart hade ägglossning och att jag hade ägg. Hon beräknade att jag var i dag 10 från mens. Enl mina uppgifter då. Men hon ville se mig dag 22. Då kunde hon kolla mer runt äggledaren och efter mina cystor. Jag skulle även lämna blodprov där dem mätte mitt hormon. Så jag ska dit om 11 dar igen med andra ord. se vad som sägs då...

Gyn idag...

Go morrn! ja min pigga son skulle promt upp halv sex. snark.. typiskt just denna dag med, då ja hade behövt lite extra energi. mannen flyger till sundsvall nu på morgonen. dem ska hämta nån bil till hans jobbarkompis. sen ska dem kanske förbi östersund och lämna datorer,. suck. sen ska han åka hem. bila hem. så det kommer ju ta ett tag..

detta innebär då att ja ska lämna theo, handla, gå ut med ludde. sen ska ja till farsta och träffa hanna. käka lunch etc. sen kl 14.20 ska ja till gyn.. efter det blir det raka vägen till dagis för å hämta theo. se om han ska klippa sig idag. ska kolla med frissan där uppe i årsta centrum. sen ska vi hem, ut med hunden. laga nån mat? får se va ja hittar på..  sen ska han badas å läggas etc.

har inte hunnit tänka så mkt på gyn får ja väl säga. vilket är jäkligt skönt. jag som är så bra på att överanalysera allt. men inte denna gång. igår tog massagen upp hela dagen. på ett roligt sätt. hade förjäkligt kul åt lillemor, stackarn. Kan väl säga som så att hon inte fick den mest trevliga och avslappnande massagen som hon skulle ha fått....

själv så blev ja specialbehandlad. hah. han ja fick va mer utbildad. så ja hade ett eget rum. valde att han fick ge sig på mina axlar å nacke då ja hade ont där. istället för en helkroppsmassage. kände mej mör då ja gick därifrån. å för första gången på länge så kunde ja ju röra ok på nacken. sweeet! fick dessutom stretschövningar som ja skulle göra. å dem är kanon. tar verkligen på rätt ställen. däremot kände ja redan igår runt 18 redan att ja hade sjukt ont i armhålan där han va. idag gör det förjävligt ont! igår när ja gick å la mej såg ja även blåmärken. ja tyckte inte att han tog i så jäkla mkt. han stretcha ju muskeln.. han sa att ja skulle få träningsvärk med. men herregud. det här är beyond träningsvärk.. rör mig inte i armhålan/bröstmusklerna *S*

nej nu har ja skrivit på det här i en timme. hahah. går fasen inte bra då skrutten här ska leka, hämta en, ska hjälpas, snor saker, ska sitta i knät *S* ja ni hajjar.. nej om man ska klä på sig. ungen e klar. klä på sig å sen fixa lite frukost här..

Lila söt sak!

Denna sötsak är nu på väg hem till mig.. iiiiiiiiiiiii! :D


Privat...

Det jag kommer att lägga upp nu är hemskt privat. Är något jag bara vill ha på denna blogg. Ingen konversation på den andra. Vill ni fråga, så fråga på..


Till min läkare:

Eftersom det fanns en hel del som inte passade in på mig på denna MADRS-S, så svarar jag på frågorna ur mitt perspektiv. D.v.s. ändrade svar, fast med samma frågor.


Sinnesstämning: Kan tycka att dagarna känns tunga. Att jag inte nödvändigtvis känner att jag är ledsen hela tiden. Det kan komma och gå. Vissa perioder kan vara värre än andra. När jag mår som sämst så är det svårt att bryta det ledsamma. Behöver inte ens veta varför jag är ledsen.  Tycker att jag ofta behöver sätta på den här ”masken”, att allt är bra och solen skiner.

 

Oroskänslor: Det måste jag väl medge att jag har för jämnan. Kan tycka att det har blivit värre i och med att Theo kom. Han är en viktig del av mitt liv och oron att jag inte är tillräcklig, orkar göra honom glad, är inte roligt. Blir väldigt orolig om min man och Theo skulle åka iväg själva och det tar lång tid. En gång oroade jag mig så mkt, så att jag fick en panikattack.

Tycker att rent generellt så ligger det en oro inom mig konstant. Behöver inte nödvändigtvis veta vad det är. Men att jag känner mig orolig. Ibland kan jag även känna av magkatarren.

 

Sömn: Om jag jämför med förut, så sover jag otroligt bra nu. Ibland har jag vissa svårigheter att somna, men absolut inte alltid. Jag sover bra om nätterna. OM jag inte vaknar av mardrömmar (som jag har relativt ofta), även dem har framkallat panikattacker, som jag då vaknat av.

Däremot så har jag svårigheter att kliva upp om mornarna. Jag är så trött. Känns som om jag skulle kunna sova flera dagar i sträck. Så att man någon gång blev pigg. För trött känner jag mig alltid. Vill verkligen bara sova bort dagar på dagar. Vet dock inte om det skulle hjälpa.

 

Matlust: Tycker att jag äter mycket bättre än förut. Jag har fortfarande vissa svårigheter att äta frukost, men jag försöker i alla fall få i mig mat. Om jag är själv hemma, så blir det väl mer att jag slarvar med maten. Däremot äter jag mycket då jag väl äter. Om jag känner mig nedstämd eller bara har en dålig dag så käkar jag gärna allt som är onyttigt. Är som min ”tröst”. Jag tröstäter helt enkelt. Även om jag inte direkt är sugen på det jag äter.

 

Koncentrationsförmåga: Tycker inte att den har kommit tillbaka alls. Om jag ska läsa så behöver jag tyst runt omkring mig. Men jag läser sällan. Jag kommer någon mening och sen får jag börja om igen. Det samma gäller film. Svårt att se en film då jag inte orkar titta så länge. En kort serie kan gå bra. Men gärna sådana där man slipper ”tänka till”.

Om jag pratar med människor så kan jag märka att jag vandrar iväg någonstans. Att jag inte riktigt lyssnar på vad personen i fråga säger. Är inget illa menat, men det blir nästan så varenda gång. Som om jag inte orkar höra på vad personen säger.

 

Initiativförmåga: Jag tycker att det är ofta jag som kommer på saker och ting som ska göras. Både med vänner och med familj. Att, nu vore det skoj att hitta på detta. Men när det väl kommer till kritan så är det jag som kommer med ursäkter, t.ex. att jag inte orkar - men ja ljuger inte. Jag orkar inte, eller har huvudvärk så det tar över. Energin blir som noll.

Just när det gäller att ta tag i saker som jag måste göra så går det inge vidare. Känns som om jag måste mer eller mindre bli tvingad till att göra det. Som det här brevet som min läkare ska ha i handen i morgon måste ju senast göras idag. D.v.s. jag sitter med den nu. Hade inte min man behövt ha den för att skriva ut under dagen, så hade jag säkert väntat ända till ikväll.

Jag har ju känt mig stressad och oroad dem senaste månaderna, men har inte orkat ta tag i det. Nu när AMS skickade mig till en läkare, så blev jag ju mer eller mindre tvingad till att gå dit. Därför gick jag äntligen. Tvingad låter kanske hårt, men det innebär också att jag faktisk får det gjort.

Jag orkar inte ta tag i städning och så hemma. Men om det kommer folk på besök så måste det vara städat. Får mer eller mindre panik annars. Och så blir jag ju åter igen tvingad till att städa. Även om det innebär att jag har ont i kroppen flera dagar efteråt och att jag är väldigt trött.

 

Känslomässigt engagemang: Att titta på nyheter ligger väl inte i något intresse just nu får jag väl lov att säga. Inte politik heller. Känns som om man försöker lyssna och bry sig om sig själv och familjen, så det tar den största fokusen. Självfallet försöker jag engagera mig i vännernas liv med, men det kan väl bli så ibland att jag känner att jag inte orkar lyssna på dem eller bry mig. Det är inte för att jag egentligen inte bryr mig om dem, för det gör jag. Men jag orkar inte. Känns som huvudet ibland går på högvarv och att jag behöver en paus från allt.

 

Pessimism: Tycker inte att jag har det bästa självförtroendet. Att jag inte riktigt vet vem jag är längre. Jag vet inte vad jag vill. Känns förvirrat. Känner absolut skuld gentemot min man som kämpar och sliter för att vi ska klara oss och kunna betala våra räkningar varje månad.  Att han jobbar och kommer hem och det ser stökigt ut, att jag inte orkat ut med hunden – så att han får gå ut direkt då han kommer innanför dörren.  Han tar 99 % av fallen Theo varje helg, har hänt någon enstaka gång att jag klivit upp. Jag vill inte ha det så. Men bara att jag får sova ut ger mig så mkt mer styrka under resten av dagen. Vet att han är trött han med, men han kämpar. Ibland känns det som om jag inte gör det. Som om det trötta tar över.

 

Livslust: Jag känner absolut inte att jag vill dö, det har jag aldrig gjort. Har mkt att leva för. Mycket som gör mig glad. Min man och son betyder allt för mig. Dem gör min tillvaro. Kan dock kännas hopplöst då jag inte kan se något ljus i denna mörka tunnel av trötthet, oro och nedstämdhet. Men absolut inget som gör så att jag skulle vilja avsluta mitt liv.