:(

usch mår inge vidare nu.

svaret

Hej Johan!

Tack för ditt mail. Mail är bra, särskilt om du, som du säger, snedtänder,
vilket inte vore trevligt för någon av oss.

Jag kan förstå att ni känner oro och missnöje med rådande situation. Det
är väldigt olyckligt att det blivit denna sjukfrånvarospiral och vi gör
verkligen vad vi kan, efter de förutsättningar vi har, för att ändra på
situationen och få det stabilt och väl fungerande.

Däremot förstår jag inte vad du menar med att jag ljugit dig och din fru i
ansiktet, eller att något skulle "tagits högre upp". Även det du skriver
om att lyfta en hel barngrupp, peta ner några få barn till en helt annan.
Det får du förklara tydligare.

Om det är överflyttning till Villekulla du syftar på så har vi alltid
överflyttning av barn från småbarnsavdelningarna efter sommaren, då fler
barn lämnat storbarnsgruppen för övergång till förskoleklass. I samråd
mellan föräldrar och avdelningspersonal sker sedan en överflyttning och nya
barn kommer på inskolning till småbarnsavdelningarna. Inskolningen
påverkar alla barn och vuxna och det kan kännas mer eller mindre oroligt.

Vad som blivit olyckligt är sjukfrånvaro-spiralen och att det varit många
vikarier om än kända för barnen.

Då jag gjorde ett val att tillträda som förskolechef, arbetar jag inte
längre som pedagog i barngruppen eller personalgruppen och jag kan se att
du tycker att jag har missat att följa upp det vi samtalade om då jag
fortfarande var kvar i personal laget på avdelningen. För mig var det
naturligt att befintlig personal tog vid då jag slutade och fortsatte att
arbeta på trygghet och trivsel för Theo och samtala med er föräldrar. Jag
har inte fått någon indikation på att ni velat ha ett nytt möte, varken
från er eller personalen på avdelningen och antog då att allt var i sin
ordning med kontakten mellan er och befintlig personal.
Ni fick även ett erbjudande om att flytta till Villekulla då det blev en
ledig plats på den avdelningen. Anledningen till det var att ni uttryckte
ett önskemål om att Theo skulle få följa med sina kompisar. Ni valde at
avböja det erbjudandet.

Vad gäller mejlen från andra föräldrar har jag svarat var och en, även ett
gemensamt infomejl till alla föräldrar om den rådande situationen.

Ja, som du skriver så innebär mitt arbete bland annat att se till att det
finns personal som verkar för trygghet för barn och föräldrar.
All personal har regler och rutiner för arbetssätt och förhållningssätt om
detta. Vikarier slussas också direkt in i förskolans rutiner då de följer
ordinarie personals arbete, men är förståeligt om det kan upplevas otryggt,
särskilt vid denna återkommande frånvaro vi är inne i.

Min förhoppning är att läget snart ändras och att vår verksamhet skall
kännas stabilare och fortsätter vara rolig och intressant för glada och
nyfikna barn!

Jag vill också passa på att önska er och Theo lycka till på den nya
förskolan. Theo är en supercharmig kille och ni har en fantastisk son.

Allt gott
Med vänliga hälsningar
Jill Zelezny
FörskolechefHon förstod inte alls poängen. Det kan ja ju säga. Och hon tycker det ligger på hennes personal på avdelningen?? Ja hajjar inte det??  Det är ju henne vi haft mötet med.  Å ja vi fick erbjudande att flytta över theo förra månaden. men då hade han ju redan splittrats från sin grupp och det har redan skett en splittring mellan dem. å sen skylla allt på sjukfrånvaron. helt fantastiskt. Jag hoppas iiiinte att hon är där idag då jag ska hämta theo.


Fullständiga brevet som vart skickat...

Hej Jill,

Jag skriver ett mail istället för att ringa eller prata med dig ansikte mot ansikte för jag ska kunna samla mig och inte helt plötsligt snetända och bara stå där och inte få fram ett ord.

Nu har det gått nästan 3 månader sedan Theo började på dagis igen och ca 1.5-2 månader sedan du satt mitt emot mig och ljög mig och min fru i ansiktet. Precis det som vi var oroade för har fått fortlöpa helt obehindrat och det reflekterar självklart oerhört dåligt på dig. Vi gillade dig som pedagog inte som administrativ personal. Att detta inte heller har tagits högre upp gör mig ledsen, besviken och ohyggligt arg. Jag har läst mailen som min fru har skickat och sett svaren från dom andra oroliga föräldrarna och har det gjorts något konkret åt allas funderingar? Att lyfta och göra om en hel barngrupp, peta ner några få barn till en helt annan och helt ny känns väldigt ostabilt och det kanske är min ensamma uppfattning att det är fel att rubba stabiliteten för små barn? Det kanske är bra för dom att inte veta, att inte känna sig säkra? Nej, självklart inte. Det var en ohyggligt dum fråga men den är befogad. Sen du tillträdde har mitt barn hamnat i någon slags nedåtgående spiral, fått mig att må dåligt att lämna mitt barn på dagis och min fru har flera gånger haft honom hemma för att han motsätter sig dagis så mycket.

Jag har en son som skriker, river och slåss när ljuset väl går upp för honom att han skall till dagis. Att han sedan upprepar att han inte vill gå till dagis när vi sitter i bilen på väg upp gör saker och ting... jobbigare. Han måste coachas, man måste berätta för honom ljuspunkterna eftersom han verkar ha glömt bort dom varje morgon. Man måste dra att han ska få träffa Mira och kompisarna (dom få som han kan leka med) och att Chico, Lotta och Heeba kommer att ta hand om honom. Jag kan inte längre se samma ljus tändas i hans ögon när jag säger att "Nu hoppar vi in i bilen och åker till dagis." Förra året var det precis tvärtom, jag fick jaga honom för att få tag på honom på dagis och han hade nästan alltid ett leende på läpparna när vi satt i bilen, på bussen eller bara gick förbi dagis. Visst, det var vissa dagar som han var ledsen när jag lämnade honom men inte som det är nu. Idag var han jätteledsen, samma sak gällde igår och merparten av dom andra dagarna som jag lämnar honom. Nu när vi sätter oss i bilen på en lördag för att t.ex åka hem till farmor och farfar så säger han reflexmässigt, "Inte åka dagis!"
Jag log åt honom dom första 10 gångerna och sa "Nej, vi ska inte åka till dagis". Nu säger jag det som något slags försvar innan jag ens vrider om nyckeln, bara för att jag inte vill att han ska gråta och skrika.
Så antingen har jag blivit en enormt dålig förälder som är så otrygg och förmedlar ett så dåligt intryck till min son eller så har något annat förändrats som han inte klarar av att ta till sig. Jag anser att jag är en rätt OK far men jag kan självklart ha fel.

Jag hoppas poängen går fram... Vi låter hellre Theo vara hemma än att gå på dagis, för då ler han och är glad hela dagarna men vi vill inte ta bort hans chans att vara med sina kompisar, det är ett moment 22.
Men det jag är mest besviken på är att du ALDRIG ens har tagit upp den här diskussionen med oss igen. Frågat oss vad vi tycker, om det har blivit bättre/sämre och vad du kan göra för oss... för det är väl ändå det ditt jobb går ut på? Att göra så att våra barn känner sig trygga och framförallt se till att deras föräldrar känner sig trygga för i det långa loppet så känner sig väl ändå barnen sig mer trygga när dom märker att deras föräldrar är det?

--
Mvh Johan Bergquist

usch

är så tungt idag. Theo va så hemskt imorse. Han ville inte alls klä på sig, skrek så han väckte mig och freja. Han skrek så att han spydde alltså. Det tar så hårt på honom och det tar sjukt hårt på mig. Men framför allt så tar det jätte hårt på Johan. Är inte alls så att ja inte tycker synd om Theo. är inte så jag menar. Men det är johan som står där varje morgon och försöker få på honom kläderna, försöker få honom till dagis å sen se hur han inte mår bra där uppe. Jag kommer ju "undan" ganska så bra där.

Sitter och funderar över om jag ska börja ha Theo hemma den sista månaden nu. Innan han ska lämna dagis. För jag vill inte att han ska må sådär dåligt. Men han behöver stimulans och det orkar ja inte hålla i en hel dag med honom och Freja. Inte på den nivån som han behöver. va ska ja göra?

johan kom hem med tårar i ögonen idag.

nyss skickade  johan iväg mail till chefen för dagiset. visste inte om det. han skrev;


Hej Jill,

Jag skriver ett mail istället för att ringa eller prata med dig ansikte mot ansikte för jag ska kunna samla mig och inte helt plötsligt snetända och bara stå och skrika skällsord.

Nu har det gått nästan 3 månader sedan Theo började på dagis igen och ca 1.5-2 månader sedan du satt mitt emot mig och spottade mig och min fru i ansiktet. Precis det som vi var oroade för har fått fortlöpa helt obehindrat och det reflekterar självklart oerhört dåligt på dig. Vi gillade dig som pedagog inte som administrativ personal.

Jag har en son som skriker, river och slåss när ljuset väl går upp för honom att han skall till dagis. Att han sedan upprepar att han inte vill gå till dagis när vi sitter i bilen på väg upp gör saker och ting... jobbigare. Han måste coachas, man måste berätta för honom ljuspunkterna eftersom han verkar ha glömt bort dom varje morgon. Man måste dra att han ska få träffa Mira och kompisarna (dom få som han kan leka med) och att Chico, Lotta och Heeba kommer att ta hand om honom. Jag kan inte längre se samma ljus tändas i hans ögon när jag säger att "Nu hoppar vi in i bilen och åker till dagis."

Jag hoppas poängen går fram... Vi låter hellre Theo vara hemma än att gå på dagis, för då ler han och är glad hela dagarna men vi vill inte ta bort hans chans att vara med sina kompisar, det är ett moment 22.
Men det jag är mest besviken på är att du ALDRIG ens har tagit upp den här diskussionen med oss igen. Frågat oss vad vi tycker, om det har blivit bättre/sämre och vad du kan göra för oss... för det är väl ändå det ditt jobb går ut på? Att göra så att våra barn känner sig trygga och framförallt se till att deras föräldrar känner sig trygga för i det långa loppet så känner sig väl ändå barnen sig mer trygga när dom märker att deras föräldrar är det?

--
Mvh Johan Bergquist

nytt dagis

usch nu e ja trött på dagiset. imorrn ska ja ringa hon som har hand om barnomsorgen här i årsta och prata med henne. se om theo kan få börja på ett annat dagis.

idag kom theo hem med kissiga byxor. ja i en påse. för han hade kissat på sig under vilan. han hade tydligen inte varit på toa innan? varför låter man inte en unge som inte har blöja på sig få gå på toa innan? underlättar ju. blir sjukt irriterad. på detta så sover han? vadå sover?????? han ska inte sova? han klarar sig finemang med å inte sova, det kan ja ju säga. å han ska va med på vaken vilan. men tydligen så har dem ingen vaken vila pga för många vikarier. men suck! så theo somna  22 ikväll. 22!!!!!!! johan försökte få honom å sova i 1½ i sin säng. med johan sittandes på hans bord. hysteriskt. tillslut fick han lägga sig i vår säng. så tog det en halvtimme till, sen somna han. kl 22!!!! han kommer vara så död imorrn..

känner helt seriöst att jag vill börja ha honom hemma snart. får ont i magen av det här. inge skoj! johan har problem å lämna honom på mornarna. jag vet inte om det är så att han inte trivs. kanske inte bara är trots, kanske har med annat att göra med. usch. får se om ja ska ha honom hemma imorrn. se hur morgonen blir...

Paj (känslig, läs ej)

usch min mage är paj. å med paj menar ja paj. paj paj paj paj =(

satt här vid datorn och fick sån kramp i magen, som om tarmarna bara vred sig. så ja flög upp ur stolen för ja kunde inte sitta still. försökte hitta nån slags bra position så att det inte värkte så dant. Usch. Plågeri å sitta på toa är det med. Jag är så sjukt hård i magen och jag har provat en hel del för att få igång den. Inget händer. Väl laxeringsmedel nästa.. Går flera dar innan ja ens går på toa. Vilket inte ens är normalt för min del. Jag tänkte att det berodde på att ja drack för lite vatten - ja öka det. Jag tänkte att det berodde på för lite fibrer - öka det. Jag har käkat plommon. Käkat någe tillskott från apoteket som ska sätta igång magen ordentligt. Händer inge. Får väl börja käka nån slags olja lr någe. smörja in tarmarna.

På detta börja ja käka järntabletter. Å det sjuka är att under graviditeten så kunde ja knappt äta det då den pajja magen.. ja vart dålig i magen. nu är ja helt tvärtom. så det har ju inte underlättat.

Känns som om jag börjar gå sönder bit för bit. å ja booooooooooorde väl egentligen ta mig till läkarn å bra häva ut allt på bordet. men det känns så enormt tradigt å d känns inte som någe ja har lust att prata med VC om. dem är ju så jävulskt oseriösa. orkar liksom inte lägga energi på dem då ja knappt har energi alls..

nej nu ska ja väl ta å väcka freja. för hon vill inte vakna här. ja väntar å väntar. måste få ta mig ut en stund nu å få lite frisk luft. hon somna 1 timme tidigare än vanligt. så ja vart lite förvånad å alla planer sabbades. aja. Nu får hon va vaken på promenaden istället. Skadar ju inte om hon får i sig en nypa frisk luft heller..Hahahaha igen!

Hahha vi vann en till mässbiljett! fan sjukt! Inte jag denna gång utan johan. stackrs johan som ja tvinga å tävla! hahha. å han vann en. hahahhh. fan kul.. *S*

YES

nu jäklar kom det, ja fick komma på fre! HA.

· Mässan börjar kl. 09.00 men du får hela mässan för dig själv en halvtimme innan vi slår upp dörrarna.
· Vid entrén håller du utkik för VIP-kön – endast för dig som är bloggare!
· Du får en mumsig frukost ”to go” samt ett laminerat personligt VIP-pass att hänga runt halsen (gäller hela fredagen!)
· En special-goodiebag, extra lyxig, väntar dig vid entrén.
· Du erhåller även en personligt brev från mässgeneralen själv, Kickie Jansen, samt det färska mässprogrammet.

Lite besviken..

OK mycket besviken. När jag var på We r family sist så sa dem att man skulle få en inbjudan av dem till vip frukost vid underbara barn mässan. å gissa vad. jag har inte fått det?  typ alla andra har det. inte ens inbjudan tills nästa we r family. Jag har mailat dem och dem har inte ens svarat. suck. Blir faktiskt besviken. Såg fram emot att gå på det. får väl avvakta till senast ons. sen ska ja skriva mail......................

(tycker bara att man inte säger att man ska få gå högt till alla där, så får inte alla gå)...

Bota..

Har ju varit så eeextremt trött. Å igår så fick ja som munsår och enda gången ja brukar få det är då ja har järnbrist. vet inte hur det hänger ihop, men det har hänt flertalet ggr. å igår så såg jag med att mina läppar va blå/vita. Oxå det jag brukar få i samband med järnbrist. Så jag skak nog börja käka järntabletter. Se om det hjälper mig något. Är ju värt ett försök, för någe måste det ju va. Kan ju inte bara vara amningshormonerna som gör mig trött. Är så jäklans extremt..

hahahaha

igår fick ja reda på att ja vann en underbara barn mässan biljett å nu imorse fick ja besked om att ja vunnit en till =)

nytt lösen..

Ja men då var det dags att byta lösen igen. Jag gör detta lite då och då. Detta beror på min egen del. så ja vet vilka som har tillgång till denna blogg. Ibland glömmer man ju vem man gett lösen till etc. så skönt å få nollställa...  =)

snart så..

Ah en vecka kvar å sen är det underbara barn mässan. ska dit två av tre dar. planen iaf. har en gratis biljett här hemma som ska användas. tänkte försöka få med hela familjen sen på söndagen. soooooom ja längtat. älskar den där förbaskade mässan. denna gång är ja ju inte gravid heller. konstigt. verkar bli en bra mässa i år med. såg att knattertanterna skulle dit med. va ju på dem med thea å d va ap skoj. ja skratta sjukt mkt. plus att man lärde sig en hel del med. skojs.. se vilken dag dem är..

åå måste ju planera här *Asg* upp tidigt på fre iaf. ja å frejs ska dit! theo är på dagis. så ja har några timmar på mig själv på fre. se om ja får sällskap..

nej nu är maten klar..............................................................................  =)

Fredag!

då ska vi se:
moussaka klar
pannacotta med jordgubbs å passionsås klar

Hoppas maken blir nöjd.. ja längtar till pannacottan :D

hoppas

å har anmält mig till grejjer nu. hoppas det går igenom!

trött igen..

Muntra inlägg jag kommer med då. Men trött är jag, sliten. Försöker komma ner i varv här och ska strax ta å sova. KÄnner mig bättre idag men inte bra. Ont i kroppen som fanken. Va så trött på eftermiddagen men johan kom hem tidigare för vi behövde verkligen åka och handla. å handla gjorde vi. herregud. men nu är det gjort å fy satan va trött ja vart efter det.

Freja är inte nöjd alls, hon har ont i tandköttet och är besvärad. Märks. Men nu sover hon iaf. så skönt. Theo försöker bete sig som en liten bebis ibland. vill väl bara liten igen. men ja hörde att Mira på theos dagis var likadan. Hade kommit lite med det här att dem är störst på avdelningen nu, då vart hon mer "liten" hemma. å så är det ju med theo med. tycker så synd om honom. men försöker ju ge så mkt uppmärksamhet jag kan iaf. till honom alltså. tur att vi är två iaf! å att han är så jäkla snäll å förstående mot sin lillasyster. ikväll då hon va kinkig så hämta han sin spis å lagade soppa åt henne ♥ så go.

nej nu ska ja fasen sova! teet är uppdrucket å ja hör hur sängen ropar på mig. Dock så måste den bäddas först. För då vi va å handla så hoppade hunden upp i sängen och "bäddade", då rev han sönder lakanet. suck. han ligger bara där då vi inte är hemma.. å det är då fasen att man ska glömma att stänga dörren då.. aja.. bädda sängen it is..


Crap

crap, nu har ja fått ännu mera ont i halsen. ja som tyckte att ja klara mig så bra idag. typ nästan. jag är sjukt trött än och tröttare lär ja väl bli då johan är på jobb hela kvällen...

orka fortsätta vara dålig. nu får den jobbiga delen av hösten vara förbi...
Nu har ryggen börjat krångla med. hugger till då å då. jippie. håller ja på å gå sönder helt eller vad är det frågan om?

trött

Usch jag är sååå trött. Jag har sovit som fanken. först 12 tim och sen sov ja på eftermiddagen med nån timme. Är så trött så jag orkar inte ens tänka på ett skit. Orkar inte bry mig helt enkelt.

Känner mig inte alls på topp och imorrn är ja hemma själv igen med freja. hon är inte jobbig alls, men skönt å veta att om ja behöver sova, så kan jag det. ikväll hade ja tvättstugan i x antal timmar. visst ja hade kunnat skita it, men då ja lånat grannens dukar till dopet, så ville ja tvätta upp dem, få dem klara. så att jag kan lämna tillbaka dem. Lovar att min rygg håller på att gå av nu. Så nu ska ja dricka upp mitt te och sen ska ja sova!

Tråkiga nyheter

Nu på kvällen så ringde brorsan min och sa att en vän till familjen hade gått bort. så sorgligt. va inte så länge sen ja träffade på henne i rågsved och satt en stund och pratade med henne. Hon drabbades sen av cancer å dog natten till idag... ♥ När vi var små gick vi hos dagmamma och vi umgicks alltid med henne då hon var dagmamma med. om min dagmamma va tex sjuk så var det henne vi var hos. Vi har umgåtts en del under vår barndom med hennes barnbarn och brorsan umgås ju med henne än. Jag har kontakt med henne via blogg och facebook. Riktigt riktigt tråkigt!

Dukning..

Jag längtar så tills denna helg är över.. är så trött å ledsen nu..