Men äntligen!

ÄNTLIGEN är bilen beställd. Jäkla mupp på johans jobb som dragit ut TVÅ månader på att välja bil. Blir så sjukt sne. Vi har dvs ingen ny semesterbil i år då. irriterande. Men det kan inte hjälpas. nu är iaf bilen beställd.

Present..

Mamma fyller ju år snart. Så igår photoshoppade jag en bild till henne. Nu är det bara hon som kommer att ha det här skalet. Hoppas det blir bra.

 

 


fortsättning

min granne har fibro och sa att ja kunde få nr till hennes läkare. han jobbar inom smärta. känns ju som om det passar. ska in och få det strax hade jag tänkt. men hennes bil är borta, dvs hon är inte hemma.

igår kväll hade ja så ont i armarna så jag kunde inte slappa av alls. ingen rolig känsla. idag är det faktiskt hemskt. orkade knappt hålla i freja på natten/morgonen. la mig och sov en stund till på morgonen och sen gick vi ut här. men det var kämpigt. jag känner mig inte trött i huvudet, så det är inte så att jag hellre vill lägga mig. utan nu skulle vi ut och kika vart cirkusen var. om det fanns lite djur och så att framför allt theo kom ut. å det enda ja går å tänker på är, sluta tänk på att det gör ont, sluta tänk.. Händerna har domnat bort för 35e gången idag.. skönt att kl bara är två. ikväll har ja tvättstugan och helt ärligt så vet jag inte hur det ska gå. har tagit alvedon och ipren, men det hjälper inte det minsta.

Mannen och Freja ligger och sover just nu, tänkte försöka ta en tupplur sen då dem använt upp min säng tillräckligt :P

Sköldkörteln..

ringde igår och fick svaret. inget fel på sköldkörteln! det va ju skönt iaf..


Ringde..

Ja ringde dem idag och jag behövde en remiss. Trodde det inte behövdes då ja läste det så..  Men det var inte så enkelt som att bara skicka en remiss heller. Jag måste ha påbörjat en utredning på vårdcentralen, hos en husläkare. Och kommer dem inte fram till något, DÅ först kan dem sikicka mig vidare dit. Känns ju bra eller hur. Speciellt då det gick så bra i måndags..

Hon på sofiahemmet rekommenderade mig att avvakta på sköldkörtelprovet och sen då det kommer så ska ja be det att få det hemskickat. Så att jag kunde typ samla ihop min egna lilla mapp och visa att det inte beror på det. Men snälla? Ska jag behöva göra detta själv? Ska ja surfa runt och leta rätt på symptomer som liknar mina och sen försöka få en diagnos att det inte är det? lr vad? Hon menade nu inget illa, för hon försökte hjälpa. Men jag ska väl inte behöva göra detta själv?

Symptom..

Vanliga symtom vid fibromyalgi
Värk - på många ställen eller som flyttar omkring i kroppen
Trötthet/kraftlöshet
Ofunktionell sömn; vaknar inte utvilad
Stelhetskänsla
Närminnesstörningar
Koncentrationsproblem; svårt att finna ord
Yrsel, balansproblem
Huvudvärk
Irritabilitet, humörsvängningar, ”kort stubin”, psykisk stresskänslighet
Domningar, stickningar
Slemhinnesymtom - ögon, mun, näsa, underliv.
Svullnadskänsla
Ljuskänslighet
Luktkänslighet
Ljudkänslighet
Feberkänsla, ibland kokande känsla i kroppen; ömsom kall-varm; svettningar
Colon irritabile symtom
Täta vattenkastningar
Hjärtrytmrubbning och/eller andningssvårigheter; tillfälligt
Illamående
Kroppsklåda
Vadkramper, spec. nattetid
Ofrivilliga muskelryckningar
Nedstämdhet kopplad till värkintensiteten
Dimsyn och svårigheter att fixera blicken
Kalla fingrar och tår
Infektionskänslighet, särskilt herpesvirus
Diffusa hudreaktioner

Kan ju säga att 75% av denna lista kan jag bocka av. Det innebär ju såklart inte att jag har detta. Jag vill inte ha detta. Men jag behöver ju ta reda på vad det är som gör så att jag mår som jag gör.. Det sägs ju att det är lättare att få tillbaka stress om man redan haft det en gång. Och det kan ju vara anledningen till att jag har såhär ont. Men jag vet inte vad jag är stressad över. Men det är ju lite det som är poängen med att utreda..


less..

Ja idag gick åt fanders. Jag visste det bara. Hade så ont i magen av att behöva gå till läkaren.

Kommer in och vi tar upp om astmamedicinen som ja ska få och att det kliar på kroppen. han säger att det inte finns något som kan klia i stort sett. å försöker avrunda. ?

ja säger men jag är inte klar och tar upp detta om värk i kroppen. var på han säger att vi måste skynda oss för han har ju en ny patient. redan där började det gå utför. jag kom in 5 min tidigare så han hade ju lite extra tid med mig. men ja.

han sa att min värk var muskelvärk. ja sa att det gör ont i benet på mig. han säger, nej det gör ont i muskeln på dig. ja sa. jaha har ja haft muskelvärk i 6 år. han svarade inte. ja sa ja kan knappt gå till globen och tillbaka. det tar inte lång tid och ja får nästan som kramp på kvällen och dan efter är jag överlag sjuk. han svarar. jaha är det långt att cykla till globen? jag: vaa nej det tar väl 10 min kanske.. han: jaha det är så pass..  ??????????????????????????????????????????

jag försökte åter igen förklara att jag inte sa att det va fibro. enda gången ja nämnde det var då ja berätta att dem skulle påbörjat en utredning om det, men det kom av sig..  jag sa däremot att jag ville att han skulle ta prover. så att jag inte saknade nån vitamin eller att det var sköldkörteln som spöka på mig då mamma haft problem med den och opererat bort den..

Han tyckte att jag borde ta mig till en sjukgymnast som hade intresse för mig. visst låter det toppen? suck. va menade han med det liksom. å här i sthlm ska ju läkaren skriva remiss till dem. men det gjorde han ju inte. han sa även att ja skulle motionera, typ gå ut å gå? driver han med mig eller? ja sa att jag har hund och barn så jag är ute. och jag försöker ju motionera, men kroppen slår tillbaka. härligt att han lyssna..

fick tillslut igenom att ja fick ta prover, men då ja kommer dit så är det bara på sköldkörteln. är väl alltid någe. men va hände med resten. hela tiden haka han upp sig på "du vet väl att du inte kan ta prover på om du har fibro". men sluta haka upp dig! ja vill att det ska vara vitaminbrist å sen löser sig allt. jag vill inte ha fibro. men det är väl bra att man går igenom och ser om det är någe annat istället för å bara säga att det är muskel. ja sa ja har inte träningsvärk. han sa. känns det här å tröck på armen. å jaa det gör ont. för ja är känslig för beröring. iaf på armarna. ja sa på benen är det inte samma sak.

ja sa att mina armar och ben domnar bort. han sa inget om det. bara den här timmen jag suttit här har det hänt fyra ggr. är det normalt? lr är det bara mina muskler? nej usch ja va bara så ledsen då ja gick därifrån. konstigt att man mår som man mår då man ska till läkarn..

nu mailade jag sofiahemmet som annika tog fram åt mig. se om dem svarar. om dem kan rekommendera något..


näsblod..

så då har man börjat blöda näsblod nu med. suck. vet inte om det är pga stress, lr att ja inte mår bra helt enkelt. idag kände ja mig dock inte stressad. har tagit det lugnt och njutigt av det härliga vädret.. suck..

har iaf fått en tid hos läkaren på måndag..