uppdatering

så ja vann ju kampen med carema. helt sjukt. dem ringde upp å fixa intygen pooff pooff.. dock vart ja ju såklart super irriterad över detta. hon var kokko i telefonen minst sagt. usch va ja inte tänker gå till henne något mer. pucko.
 
så i ons va ja hos city akuten, vilket var ett skämt det med. hon lyfte knappt på nässnibbarna på mig och sa att ja inte hade nån infektion etc. ja ifrågasatte henne hela tiden och det kom det skumma svaret efter det andra. fick ingen hjälp alls.
 
i fre så var ja hos önh i dalen. dem klämde in mig. verkligen ordentligt. så jävla snälla och omtänksamma. hon gjorde en ordentlig undersökning och det visade sig ju att det visst rann där bakom. så ja fick en ny pencillinkur. koksaltlösning, neseril och kortisonspray..

igår ringer fk å säger att allt är skit. ja ska utredas å att mina läkarintyg i stort sett är skit. ja va så jäkla ledsen och mådde skit. blödde näsblod för att ja stressa upp mig och det va bara sjukt.
 
 
idag går ja in på fk för å kolla hur det ser ut med alla papper etc.å då står det ju att jag får allt utbetalat i morgon. ända fram till imorrn. dvs dem tog inte ens det vanliga datumet den 20. så ja får mindre nästa månad, garanterat. å på det så saknas det en dag i okt, min första dag? varför är inte den med? å sen har ja inte heller fått den tillfälliga föräldrarpenningen. bara så sjukt snurrigt och dem fäller krokben för sig själv och mig. kommer ju inte våga att röra pengarna i fall att dem får för sig att kräva tillbaka eller någe.
 
mailade dem under dagen, så får ja se sen vad som händer..

Fajtas med carema

Ringde till ÖNH och fick en tid i slutet av nästa vecka. Dem sa sådär ska du inte gå. det är ju inte ok. å skulle ringa om det dök upp en avbokad tid innan. kanske kan ja få halka in med freja redan på måndag. tänkte fråga iaf.

iaf så ringde ja då upp till carema och sa att ja fått en tid å dem får sjukskriva mig längre då ja inte kommer att bli friskare förrän det här är åtgärdat. å ja ska dit då å då. å bad läkaren å ringa upp. var på hon i receptionen ringer upp mig å säger att ja isf får komma dit på en ny bedömning. men ja va ju där igår!!!!!!!! va fan har hänt på ett dygn? så dem vägrar skriva ut en sjukskrivning. men dem vet om allt, dem vet hur ja mår. ja träffa dem som sagt tom igår å då sa dem att ja åkt på en ny virusinfektion + det här med bihålan. dem vet. Å på det så vägrar läkaren prata med mig. så ja vart så knäckt så ja grät å sen la ja på luren.
 
så ja tog upp mitt frikort å ringde nr som stod på det. klagomål å synpunkter. hon försökte hitta läkarna, men dem står inte ens skrivna på carema ?? helt sjukt. hon tog iaf mina uppgifter å sen så skulle hon försöka å ringa å få tag i nån högre å prata med. å sen be dem ringa mig. ja är knäckt å ja orkar inte, men fan om ja ska behöva springa som ett joglo fram å tillbaka för att dem inte sköter sina jobb. dem ville ju bara att resultaten skulle ha kommit fram negativt, som om ja hitta på. men nu gjorde det inte det! fattar inte att dem inte kan va normala någonstans!! Jävla puckon.
 
FIGHT!

dagen

läkarna sa att ja åkt på en nu virusinfektion. men det är ju samma sak som att dem inte vet vad det är. så dem kallar det virus. dem såg absolut inget samband med att ja hade ont på höger sida. det kopplades inte ihop med resten av det svullna ansiktet.
 
resten va bara en sörja. förvirrat och flummigt. sluta med att ja bad om remissen i handen. ja måste bort därifrån. så är det bara. ta saker å ting i egna händer. så att ja slipper ha med dem å göra. i journalen så står det dessutom fel.- står inget om att ja hade ont i bröstet/revbenet tex. men däremot så står det att ja har hosta? vilket ja inte haft alls. så det verkar inte som om dem gjort något rätt iaf.
 
imorrn ska ja ringa till ÖHN som resten av familjen går hos. se om dem kan hjälpa mig.

upd

Ringde läkaren och fick en tid nu kl 11,30
efter det åker jag direkt till tandläkaren..
riktigt rolig dag med andra ord.

Måndag

ja då var det redan måndag. har kört hela helgen å va riktigt slut igår. på det hade halva ansiktet svällt upp, så jag tog en taveyl för å se om det hjälpte något, vilket det gjorde. Men gud så trött jag vart. sov tre ggr på dan igår tror jag. men behövligt då jag sovit så dåligt dem andra nätterna/dagarna.
igår fick ja ont i halsen och det har ja även idag. på det så började det att rinna igen, typ som var. typiskt då man har bihåleinflammation. så vidrigt. så det är väl mer kvar då. juck. ska ringa dem igen idag tänkte ja. även om hon sa att hon skulle ringa.
 
på det så ringde ja å boka tid för tandläkarna idag. ja vet inte om det var bra lr dåligt. ja mår ju allmänt psykiskt dåligt av att gå dit. men nu när ja mår som ja mår så kanske det tar knäcken på mig. kände bara att nej nu åker ja dit å fixar hålet innan det blir värre för det tar sån tid innan ja blir frisk. vill bara få allt jobigt överstökat så att jag kan få en break å bara må bra.
 
idag sitter även mannen här bredvid, så han är hemma med mig ♥ Känns skönt.

röntgen

ringde läkaren idag då hon inte ringt mig och dem hade hittat något i högra kinden. men dem verkade ha problem på någe sätt. för dem behövde experthjälp? var nån slags förträngning. kändes inte ok att hon och hennes kollegor inte kunde sig veta vad dem såg på bilden? dem skulle ringa några specialister på måndag. som om min helg inte kunde bli någe sämre? nu ska man tänka på den skiten med.


**************************************************¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤**********************************************

i övrigt så mår jag skit. ja grät tills jag somnade igår och när jag vaknade så började jag att gråta igen. under hela dan grät jag. efter duschen så såg jag iaf inte helt förstörd ut. har städat och städat. bara för å hålla igång å göra något annat. hela förmiddagen satt jag vid datorn, men jag vet inte vad jag gjorde? kändes som om jag bara satt och stirrade. vilket ja troligtvis gjorde med. överallt finns spår av min hund, hitta nyss ett tassavtryck som sänkte mig helt å hållet. Ja mår ungefär lika dåligt som när min mormor gick bort. Han har varit min bebis i 12 år och nu är han bara borta. Känns som om jag har förlorat en stor del av mig. Å det gick så snabbt så nej usch. Jag sover dålig och ja äter dåligt.
 
Theo satt vid bordet och säger om och om igen. igår morse dog ludde, han dog, han dog, han kunde inte leva mer, han dog och då vart jag ledsen. jag vart ledsen för att han dog. jag vill ju ha ludde här. *heartbroken*
Freja kollar efter Ludde och ropar på honom till å från. Speciellt då hon har ätit klart, då ska hon ge slumpen till honom och hon ropar. Det är så hjärtskärande.

tar på krafterna

Nope ja mår inte bättre. Har huvudvärk, ont i nacken å käkarna. Fryser och det värker i kroppen. På det så har ja fortfarande domningar i ansiktet. men inte som det var under dagen iaf. nästan lite så att det känns avdomnat bakom ögonen. lite så det känns. kände idag att det stack i benen med.
 
hade hoppats på att läkaren skulle ringa mig under em med röntgenresultat, men inte. Tänkte att jag skulle ifrågasätta henne om allt det här jippot. Tänkte om jag först skulle ringa vårdguiden, men va ska dem säga för någe dumt nu? Kanske så att man ska sätta sig och åka in till city akuten. se om dem kan hjälpa mig mer. kan bara inte ha det såhär längre. känt att idag har det tagit mkt på krafterna och jag har gråtigt en hel del. Blir liksom för mkt. Det var redan för mkt för länge sen och min idé om att ignorera funkar ju tydligen inte.

Inte ok?!

Är det verkligen meningen att man ska må såhär?
Igår satt läkaren och sa till mig att jag hade frossa pga medicinen. Så var det ju inte i förra veckan enl henne. Idag vaknade jag upp och kände samma sak. Ont i kroppen, frossa, stel i nacken, galet spänd i käkmusklerna. På det så fick ja lätt feber nyss och hetta som spred sig i ansiktet. Nu har det domnat av igen och det känns bara allmänt weird i ansiktet. näsan å kinderna, delar av pannan???

svårt att beskriva ansiktet, för det känns som tungt framtill. nästan så att jag tänkt, kan ja andas när ja känner såhär?! skapar lite småpanik mellan varven.
 
Sista dagen på pencillinet, två tablettter kvar.

Symptomer..

Hmm ja vet, man ska inte googla. å det behöver ju inte va borelia. Men allt i fet stil har ja (symptomer). Känns kanske lite för mkt för att det inte ska vara det? eller? Jag är lite orolig över provet. ja skulle behöva göra ett ryggmärgsprov. men hur fixar jag det? vem gör det? hru kommer ja dit? ja vill inte göra det!!!!!

Å ANDRA SIDAN, SÅ KAN DET HÄR LIKA BRA VARA SYMPTOMERNA PÅ FIBROMYALGI SOM JAG TAGIT UPP FLERA GGR INNAN, SOM DEM SKULLE UTREDA ÅT MIG, MEN SOM ALRIG VART AV.. (dock så kan symtomer på borelia vara just fibromyalgi) Symtom fibro:  http://modesida.blogg.se/me/2012/may/symptom.html

Några vanliga Borreliasymtom:
· utmattning
· lätt feber, "vallningar" eller frossa
· nattliga svettningar
· nervinflammation
· eksem
· nässelfeber
· stickningar i händerna
· restless legs
· stickningar och brännvärk perifert i hud/muskler
· ont i käkarna - Borrelia finns i tänderna
· nervstörning i kraniet (domningar i ansiktet, värk, stickningar, förlamningar eller inflammation i synnerven)
· allergier
· huvudvärk - även kronisk
· dimsyn och värk i ögonen
· ljud-och ljuskänslighet
· tinnitus
· balansstörningar
· vertigo, yrsel
· halsont
· nackstelhet
· vandrande ledvärk, stelhet och artrit
· muskelsmärtor, fibromyalgi
· ryggvärk
· värk i bröstet och hjärtat utan att det syns på ECG, bröstsmärtor och hjärtklappning
· autoimmuna sjukdomar som sköldkörtelproblem och reumatiska sjukdomar
· värk i testiklar/bäcken
· magont, illamående, irriterad tarm
· anorexi
· diarré
· irriterad blåsa
· sömnstörningar
· personlighetsförändringar
· nedstämdhet
· irritabilitet och humörsvängningar
· depression
· psykoser
· ängslighet
· koncentrationssvårigheter och minnesförlust

Undrar..

Va hos läkaren idag och hon skrev ut sjukintyg till mig. där står det koncentrationssvårigheter. ja sa aldrig det, uppfattade hon mig som om ja hade det?
 
det stämmer iof, men det va verkligen inget ja sa.
tex om ja ska sitta och skriva ett blogginlägg så kan ja komma av mig 1000 ggr. tillslut blir det klart..