Big no no...

sopor och blöjor. åååå nej! fy fan va det får mig att må illa å spy. Snälla Jonas tog ut soporna åt mig då ja inte kunde närma mig dem utan att börja hulka. idag spydde ja av theos bajsblöja.. igen.. måste börja bojkotta dessa saker..

Ritning...


Här är ritningen som Jonas kom med idag. Vårt nya kök!!!!!!
man ser ju lite dåligt då ja fotat bilden..


Svart kyl å frys, svart kakel och svart bänkskiva. resten är vit högblankt. Köks ö..

......


Köket..

Johan ringde just och totalt skulle vårt kök gå på 50 000. fick lite hjärtsurp där. men fick sen reda på att det va inkl vitvaror. Däremot så åkte Jonas och Johan till bahaus direkt efteråt - eftersom bara bänkskivan skulle kosta 20 000 ??? va fan va det för bänkskiva tänkte jag. Men det va en vanlig laminat. så dem letar efter en billigare såklart. Tyckte det lät lite väl överdrivet om resten skulle kosta 30 000. Får se om dem hittar någe på bauhaus.. Sen ska vi ju få rabatt med, om vi hade tur där. så man kan ju hålla tummarna för det med..


Nehepp..

Klänningen åker tillbaka =( materialet va lättare än ja trodde. dvs man får inte den där finhetskänslan. men den föll ju precis som bilden framtill. men det va ju för stor så man såg inte kurvorna ordentligt. framifrån va den väl ok. men på sidan såg man ut som en padda. sen brösten. ja dem va ju för stora. å så i den så satt det en korkad bygel. hur dum som helst. så ja det gick inte att ha den helt enkelt.. så det blir Vila igen...


Magen

Försökte ta en bild, men ja det går inte så jäkla bra måste ja väl säga :P
magen vecka 10+1

Schema 2 veckor framöver...


mån: till lägenheten och måtta.. 
tis: till kvick och designa vårt kök..
ons:
tors:
fre:
lör: namgivelse calle
sön: städa lägenhet inför visning
mån: visning
tis: inskrivning hos mamamia, johan jobbar sent
ons:
tors: föräldrarmöte
fre: underbara barnmässan
lör: åker till växsjö för bröllop
sön: åker hem igen..

Sen tillkommer plugg och hämtning av theo såklart..

vecka 11

idag går ja in i vecka elva. en vecka som ja mått lite dåligt för. va ju just denna vecka det andra hände sist. annars har ja inte tänkt så mkt på nu e ja i vecka bla  å vecka bla. men just denna vecka har ja tänkt. vecka 11 på sön, vecka 11 på sön.. lite psyko tänkande. 5 okt är inskrivningen, mitt mål är den dagen. sen ska ja be om ett ul där. ja vet att om det händer någe nu så kan ja inte göra någe åt saken ändå. vill bara inte att det ska hända någe lr bli om sist..

brösten har börjat växa mer å mer. märkte det ännu mer igår då ja provade kläder. nej för litet - får inte över brörsten, nej den va för liten - får inte över brösten.. johan kommentera det med. å ja känner det ju. mest då ja lägger mig ner.. gör lite ont i dem då. magen är stor. varit så sen denna vecka som varit. nån dag kändes det som om den växte två cm.. så den e stor. ska ta kort.. lite nojjig för att min mage sist såg typ likadan ut. men då va det ju bara crap i magen.. så man vet ju inte.. =( nej försöker vara positiv, hör ni inte det? ;)

Good news..

Fick mail från haléns igår att klänningen är på g hem. yey. borde dyka upp i nästa vecka. Vilket innebär att jag faktiskt kommer att hinna prova den OM jag nu kan ha den. Ja hoppas den är som på bilden och sitter lika bra såklart. Annars så har ja två st back ups på vila som ja hittat tidigare. däremot så har ja inte provat den heller, men dem är iaf fina, knälånga och fina för bröllop!


klantisch!

Ja johan klanta sig big time idag. han sa nämligen till hans bror att jag är gravid. inte meningen att han skulle säga det. jimmy fråga va vi va och johan svara utanför en indisk restaurang,. att om ja va sugen på någe nu då ja va gravid så va det bara å köra på det. å sen kom johan på vad han sa å sa åt jimmy att inte berätta det för nån. johans mamma kör ju på det vanliga racet. ringer johans mob då å då. men jag pratar fortfarande inte med henne. hon låtsas som om det snöar som vanligt.. så ja orkar inte bry mig om henne. men ja vill inte att hon vet att ja e gravid. så enkelt är det. hon vet ju ingeting från sommaren.. å så ska det vara. hon har inte med det å göra. skiter i att jimmy vet. ja vill bara inte att det ska åka vidare..........

död å pink

å ja e död.. gaah! måste lägga mig för jag ska upp aptidigt imorrn. 9.10 ska annika hämta mig. å helt ärligt. ja kommer inte vara vaken *S* Så nu ska ja sova. Sluta sura för det enda ja känner är urin.. ja tvätta soffan, men det hjälper inte..

(theos blöja satt fel och kiss hamnade i soffan. det kisset som luktade värst med)..

usch ja blir såååå sur. måste ju kemtvättas. gärna soffan å skiten med. å så alla kuddar tror ja. för uppenbarligen hjälper det inte å tvätta bara. fan! nej nu ska ja sova å sluta tjura. måste hitta en ny favvoplats i soffan... mår så illa av lukten..

Bråk på dagis

så idag vart ja ruggigt förbannad då ja kom till theos dagis å det är två av personalen ute och över tjugo ungar.. theo var ute å lekte.. vart förbannad då en unge vart ledsen och jag fick trösta honom. ingen personal där. kom då fram en tjej från personalen och ja fråga om det va bara två pers ute. hon sa ja. ja sa men det är ju över 20 ungar här. igår när ja kom så var hon ute med 15 ungar (ja räknade). då va hon själv.. så sa hon åt mig att prata med min avdelning vilket ja såklart gick å gjorde..

skällde ut dem och sa åt dem att dem kan inte lämna ungarna där ute. asså min son är inte ens två år och har ingen uppsyn där ute. christina sa att hon va på väg ut. ja sa men om ni inte är klara så får dem väl vänta och kan ni inte hantera att dem är ute så får ni väl ha dem inne..

vart helt knäpptyst. dog theos saker å gick..

nu ikväll så hade jag fått ett mail:

Hej Nina!
Tack för att du sa till oss om situationen ute på gården i dag. Vi tycker det är bra och uppskattar det. Vi hade avdelningsmöte i kväll på Lönneberga. Vi tog då upp den här händelsen och situationen när vi går ut på eftermiddagen efter mellanmål.
Vi kommer att ändra på rutinerna och lägga upp det på ett annat sätt vid utgång och påklädning efter mellanmålet.
Mvh Jill / Lönneberga

Förvisso så verkar dem inte fått hela poängen då det även gäller på morgonen med.. och det gäller faktiskt hela dagiset. men är ändå glad att dem faktiskt tog upp det. så någe kanske gick in???

Handpenning..

Köpte Love bokstäver igår som ska få pryda vårat sovrum. Tror att det ska få stå i fönstret. Kommer att bli en blandning av lila, vitt och svart där inne. Tror det kommer att bli bra.. =)

 

Idag betalade vi handpenningen förresten. Va helt sjukt mkt pengar Johan hade på sitt konto igår. Va tvungen å be Johan visa för mig igen *s* Inte var dag man ser den där summan på ens konto. En kvarts miljon. Man förstår ju inte ens hur mkt pengar det är. Är ju bara en siffra.

 

usch skulle behöva ha en loppis här hemma och rensa ur allt i garderoben. sälja det som ska säljas etc.. är nämligen så mkt som ska säljas. men ja ja orkar aldrig lägga ut det. bara skönt å få bort så mkt som möjligt innan man ska flytta..

 

Nej nu måste ja fixa mat, magen kurrar äntligen!


Underbara barnmässan!

Idag så vann jag en biljett till underbara barnmässan. Jag har redan fått en biljett av söta Emma och tävlade för att Hanna skulle få en biljett hon med. Men så vann hon idag och jag vann en med på facebook. IIIiiiiii.. Så nu ska min mamma få biljetten. Tävlar på tre ställen till. Se om man har nån tur. I så fall så ska min bror få en han med! Så kan dem knata dit på sön och ta en goodie till mig och sen låta theo få springa av sig medans jag och johan är på väg hem från bröllopet =) Tycker ja låter som en bra plan :D

nästan tomt

nej det är det väl inte. men usch va ja spenderat pengar idag... =/ skulle ju bara in en snabbis till stan.. yeah right. ja gick i tre timmar där inne nästan. ryggen höll ju på å gå av.. fötterna värkte..

handlade en halsduk å vantar till mig själv. brallor till theo då ja upptäckte att minst två par va 92:or. trodde dem hade krympt lr någe. suck. så nu har han väl så att han klarar sig. köpte även träbokstäver LOVE som ska få pryda vårt sovrum sen.. köpte även två små presenter till grannens unge som blir ett på fre.. hmm va köpte ja mer? jo fler presenter.. :P ingen klänning!!!!!

e hemma själv med theo. någe ja borde tänkt på då ja åkte in till stan. men aja. lätt å vara efterklok. hämta en sockersöt theo å så rulla vi hem. hämta hunden och så gick vi runt årstafältet. så när ja kom in sen så va ja helt väck.

nu kollar ja på då theo för över spagettin till mjölkglaset å ja orkar inte bry mig. tittar ja på honom då han gör det så ser han söt ut å säger ooooj.. yeah right.. å så äter han iof från glaset å säger gott. han ska ändå in i badet sen..

önskar bara att johan va bara liite på väg hem.. som det verkar så kommer han komma hem sent. bara härda ut å låtsas som om ja e pigg..

Raka motsatsen..

Idag har vi en sån annorlunda dag i jämfört med igår. idag va snubben en ängel. han vakna på glatt humör. när han gick så pussa han på mig å vinka hej då.. sa löv u. jätte glad. kom å hämta honom å det va inga problem att ta honom därifrån. han ville tom sitta i vagnen.. han prata hela vägen hem. vi handla på ica. å så mötte vi putte.. vi fika å theo och putte lekte. vi åkte sen hem till mamma och kolla på fotboll. ja halva matchen. för ja va så förbaskat trött så vi fick ta oss hem. ska strax lägga mig här. konstigt hur man kan vara så mkt tröttare idag, då allt gått toppen! hoppas min son vaknar på samma sida imorrn med!

ps) tack snälla för era kommentarer! så jävulskt skönt att veta att man inte är själv i situationen!!!!!!!! (trotsigt barn).

småplaner..

På lör ska ja träffa annika och hon å ja ska shoppa! fan så najs! det va länge sen. få lite tid för mig själv å bara snacka skit å trängas bland folk å prova kläder hej vilt *S*

funderar även på att gå till frissan igen. färga håret står på schemat. är ju ok färg ja har nu. men ja skulle vilja ha lite mer brun. chokladbrun, gyllenbrun. å då är det ju frissan som gäller. vet dock inte om ja kommer att ha tid.. får väl unna mig.. skulle vilja vara lite fin på bröllopet.. får se hur det blir..

nej nu ska ja sova. så ja vaknar utvilad imorrn å redo att ta nya tag framför datorn....

Inredningsprylar...

Dem här lila skulle ja vilja ha till sovrummet =) Dem vita till vardagsrummet. Å så svarta till kök lr balkong. Bara så irriterande att det är så svårt å jobbigt å köpa. är nämligen att man måste ha som en grej hemma. så får man vara några stycken.. så kommer det en tjej/kille hit å säljer. man ser inga priser på sidan lr någe. så man har ju inget humm om vad man ger sig in på? det är ju inte krav på att köpa. men man vill ju ändå veta kostnader..

 

Nån som skulle vilja komma på ett inredningspartaj?


trotsig unge..

Jag vet inte vad det är med Theo just nu, men inget funkar. Det kan ja ju säga. Han är rent av sagt överjävlig. Om jag tyckte att han hade kommit in i en trots i somras, ja då är det inget jämfört med nu. Man kan inte prata med honom, han vill inte lyssna. om man ska gå nånstans och han inte vill. då slänger han sig på marken.. han gör sig så tung som möjligt. försöker man lyfta honom så drar han upp armarna, så att man får så lite grepp som möjligt. Om man får upp klumpen så sparkas han så mkt han bara kan. Man får hålla honom på ett speciellt sätt för att inte åka på en spark. Även slåss gör han riktigt bra.

Idag hämta jag honom från dagis å han va kanon glad och sa heeej mamma. å så satte jag på honom skorna.. å han klev ut.. å då hitta han ju såklart en lastbil. så han lekte med den och jag hämta vagnen etc. Jag tänkte att vi skulle gå å mata ankorna idag, vilket han tycker är så roligt.  fick blankt nej. sa till honom att kom nu går vi. men han vägra. så va dörren till dagis öppen så ja gick ut å sa kom nu.. då kom nån annan mamma så ja flytta på mig och hon stängde ju dörren. så theo vart ledsen. ja öppna den igen och sa jag är här.. kom så går vi å matar ankor. han lämnade lastbilen och gick tre steg. sen satte han sig på marken å tokskrek. sen la han sig ner.. så han va dösnygg.. gick fram till honom å prata med honom å det går inte å prata. han bara gallskriker. ligger å sparkar å rullar i skiten. tog sen upp honom för å försöka lugna honom.. funkar inte. han fortsätter å skrika och ska ta sig loss. släpper man ner honom, ja då kör han samma race igen..

tillslut fick jag nog och satte honom i vagnen. måste låsa fast honom för annars så hoppar han ur vagnen.. kryper ut.. så han gallskriker hela vägen. tillslut tar han sig loss.. även om ja spänner åt. så då fick ja ta upp honom å sätta mig på en bänk å prata med honom. som tur var så kom det en snubbe med en lövblås. så det fick upp hans intresse å lyckades lugna ner honom.. så kunde han gå å hålla mig i handen på väg ner mot centrum. han har varit super duktig på det. å försår att det är bilar etc där, så man måste hålla i handen då. men idag så skulle han inte hålla sen helt plötsligt. som tur var så lyckades ja ju kunna prata med honom å han höll mig i handen igen..

jag är bara så jäkla trött på hans humör. vid maten så skulle han inte sitta på sin plats. han skulle inte käka. han gnäller gnäller gnäller. får han inte som han vill så slåss han eller kastar saker å ting. slänger sig på golvet etc. helt ärligt så vet ja inte vad ja ska göra längre..

idag va droppen då ja grät på vägen hem från dagis.. ja vet att ja är trött å jäkligt känslig. ja känner det. men man ska inte behöva ha det sådär. det värsta är ju att han är så stark. så jag kan ju inte handskas med honom i alla situationer.. han vill inte byta blöja nu heller. om det är kiss försöker ja byta stående. men om han bajsat så funkar det inte. han blir hysterisk. på dagis är det som om han är hur snäll som helst bla bla bla ? va fan är han inte det hemma då? ja förtår att han är trygg å så i hemmet. å kollar väl sina gränser. men hur mkt får man ta å när ska han börja lyssna? ???? ?

Plopp!

okej nu är ja lugnare. jag är klar med allt det viktiga. layouten och bilderna. lite saker ska fixas till, men ja ligger bra till =) väldigt glad faktiskt. kan andas ut lite. känner mig lite duktig med, nästan så att ja ska unna mig en plopp!

Time out..

Kan ja bara få en time out? en dag på ett spa lr va fan som helst. bara ta det lugnt och slappna av. Just nu är jag inte avslappnad och jag stressar ihjäl mig med allt. Bara så löjligt. Är redan stressad som det är och skolan denna vecka gör inte saken bättre. Jag ska bygga en hemsida av en broschyr? ?? Var inte målet att i vecka 10 kunna det? Är lite förvirrad faktiskt. Nu ska ja sätta mig med det iaf. Hoppas att ja kan slappna av lite. Än så länge har det ju gått bra. Men när det börjar såhär så brukar det inte trappa ner direkt. Måste försöka tagg ner..  men va fasen va ja längtar till en time out..!

sön kväll

Usch ja går runt å nojjar mig stup i kvarten. Jag som hanterar stress så förbaskat bra, inte! ja blöder än, fortfarande brunt. ja försöker hålla humöret uppe, men helt ärligt så börjar det försvinna. jag orkar inte åka och kolla på problemet heller. inte för att ja inte bryr mig. men ja orkar inte springa där  hela tiden. vet inte heller om det skulle ta bort stressen då dem aldrig kan säga vad som orsakar det. dessutom kan dem inte säga OM det är ett mf på g heller. Behöver ju inte vara någe heller. Vet inte va jag är mest rädd för, att förlora barnet eller blöda så överjävligt som ja gjorde sist. Jag var ju en blödning från att dö då. Hade ja inte svimmat och fortsatt att vara hemma så vet man ju inte vad som hänt. Nu tänker ja inte på det lika ofta iaf. Men usch ja mår inte bra av blod.

jag sitter å tänker på den uppsvällda magen. då ja får ont i magen. är det växtvärk, mf eller tarmarna. oftast har det ju bara varit gaser. men helt ärligt så vet man ju inte. väl det som gör att jag blir hysteriskt galen. varit så trött idag med med huvudvärk. vakna med halsont med. fick sova längre.. nästan till 10.30 men ja hade nog kunnat stanna i sängen hela dan.

Hade det inte varit val just nu så hade ja lagt mig. men tyvärr är ja för nyfiken av mig så ja vill veta..



sd är ju med största sannolikhet på väg in. . å ja tycker väl att dem inte ska ha någe med våran regering att göra. men det känns lite rätt faktiskt. det finns ju en anledning till att folk röstar. å ja fattar inte varför alla andra partier är sååååå chockade? helt ärligt.. så löjligt.

Ja är inte rasist absolut inte. Men ja blir sååå förbannad då abdi som inte kan svenska å vägrar söka jobb å vägra lära sig språker får socialbidrag. men då ja sökte så fick ja det inte. vi hade det för bra? vi hade det inte bra. sånt retar gallfebern på mig. lägg pengarna på dem som vill komma hit för att få en framtid. inte dem som jobbar emot samhället. som sagt inte kan språk eller vägrar jobb. där går min gräns.. å hjälp oss svenskar som behöver det innan man tar in fler människor å dem andra blir nånstans utelämnade.

speciellt eftersom folk kastas ut från försäkringskassan, vi har inte råd att ta hand om dem äldre å dem sjuka. men abdi får gärna lite pengar. nej fy fan.. jag tål det bara inte! Hoppas dock procenten sjunker en jäklans massa så att dem precis kommer in, om dem nu måste det..

förstår bara inte hur dem andra partierna inte kan komma till nån kompromiss . att dem ser till att vi svenskar tas hand om först..

ja rösta förresten på socialdemokraterna. högern retar gallfebern på mig med! Dem pratar såå mkt.. helt ärligt. sämre sjukvård, jag vart utkastad från fk då ja mådde jävligt dåligt för ja va ju frisk enl deras fk läkare. fastän ja hade tre läkare bakom mig. fick en jävla massa lovande från ams. men när det väl kom till kritan ja då hade dem inte ens pengar..

nu då ja e tillbaka på ams igen, ja inte fasen är det bättre. dem informerar inte om allting. dem hjälper mig ingenting. helt seriöst. ja har fått tre handläggare än så länge. alla har skickat mig vidare. hon senaste ska sluta med å då ska ja väl få nån ny med. skulle få nån hjälp av dem som vara i 12 veckor.. det skulle börja i aug. men dem hörde inte ens av sig?

det där med coacher som ska vara så bra. ja dem berättar dem inte om. man har bara "tur" om nån står utanför ams dörren å informerar. vilket är sjukt. å om man väl får infon så måste man be om lov att få en från ams?

ja jag kan fortsätta i all evighet. tror jag bara är rent förbannad av mig, besviken å orolig..  å tröttttttt!

shopping


som ja skrev på andra bloggen så sköpte ja pyjamas idag. det var tre för 150 kr. så ja köpte två till theo och en till lillskrutten =) Vart en lila.. så söt.. tog i storlek 62. ville ju inte köpa för liten =) så söta.


Blev dessa två med. Sockorna va så mjuka och han kommer att behöva det till vinter, till sina gummistövlar bla. Mössan va ju inte alls den ja tänkte. Men när ja plocka dem andra två så visste ja inte vilken ja skulle ta. Men johan va med och valde denna på en gång. Så då fick det bli den. Inte alltid Johan blandar sig i Theo's kläder. Mössan är förövrigt super skönt och mjuk och även vindtät. Så den kommer att bli toppen!


Dem här va dem andra två. Den till vänster är ja ju helt kär i. Men när ja kom till pop så var den inte skön alls. Så himla besviken. Riktigt stickig. Absolut inte vindtät. Den till höger var mysig å fin. mjuk och vintät. Va den jag provade idag då. Men då var ju den vi köpte mkt bättre. Johan vart ju nöjd med =)

snart vecka 10

Sen jag kräktes i tors så har det varit väldigt lugnt med illamåendet. så himlans skönt. men ja hann ju knappt slappna av förrän det kom idag igen. ja tror inte ja får käka gröt till frukost.. lr så är det bara så att ja inte får käka..  :S usch så jobbigt..  så ja sitter här i soffan i kvalet å valet om det kommer att komma upp någe. kanske dax att köpa sånt där armband som man kan ha då man är åksjuk.

imorrn går ja in i vecka 10. förra graviditeten så gick ja upp tre kg på en gång nästan. vet inte om det berodde på att det samlades så mkt skit i magen på mig. än så länge har ja inte gått upp någe under denna. vilket är lite märkligt. just för att ja alltid gått upp två kg inom vecka 7 dem andra gångerna..  men å andra sidan väger ja ju mkt mkt mer denna gång från start.

nej ja måste försöka göra någe åt illamåendet...

Prylar





Några prylar som kan få flytta hem till mig. Fyller ju 30 snart å tanken va ju att ja skulle ta pengarna ja fick från pappa å köpa lite nytt. Men nu går ju  dem till renoveringen.. så jag får se om ja ska önska mig lite lr om ja ska ta å beställa det själv ?

Lägenheten...

Sånt här gillas. stilrent! cult design vid diskhon. apsnyggt! å så vart ja lite sugen på krukorna med. Kanske vanliga växter i, kanske kryddor istället.. Älskar färska kryddor. Man ska bara inte glömma å vattna :P

 

vi har ett problem. vagnen? vart ska vi få plats med den? den hade vi ju helt å hållet glömt bort. Ooops. Kunde inte se att det fanns vagnförråd heller. Hmm. det måste vi försöka klura ut. Tanken va ju att man ska ha några sittplatser i hallen och just dem här fastna jag för. Just för att det är stilrent och massa förvaring. Vilken vi absolut behöver. Vi har ju den där "lådan" i hallen nu och den är proppad. Man hittar inget. Va trevligt det vorde och dela upp allt, så att man får mer koll. Gärna sån där skoförvaring med.

 

Tvbänken som vi har ska vi ju ha kvar, vår vita. och sen ska tv:n upp på väggen. Som johan tjatat. nu ska den upp. Sen ska det även upp hyllor som det visas på bilden här. Johan ville ha det så med. Jag sa, men vi har ju utrymme i tvbänken. Men sen slog det ju mig att vi har inte ens packat upp allt i källarn..jaiks.. så det behövs nog. vore ju trevligt att iiiinte ha allt i källarn :P

 

Försökte ju hitta en bild på sänghimmeln. ja det gick ju inge vidare. men om ni tar denna bild. men tar bort 1/3 av tyget. dvs det går som ett upp å ner L istället för ett U. Lite så det ska vara? förstår ni?

 

Typ såhär där upptill. men det ska hänga tyg lite bakom sängen och inte ner som det gör på bilden.. så jäkla svårt å förklara..


Välkommen!

Jag säger välkommen till första spyan som landade i ett buskage då ja va ute med hunden. Prata såklart i telefonen med johan oxå å vart tvungen å lägga på. tur att det inte va en käft i närheten. Men ja känner mig mkt bättre nu och maten till lunch (tacos) gick även den ner. Däremot så försvann min energi helt å hållet. ska ta mig en middagslur. kommer ändå inte kunna läsa i detta skick....

Men crap!

usch ja har så mkt å göra fram till kl 12. då ska nämligen uppsatsen in. tvivlar lite på att den är ok den här. men ja nu får ja lämna in den och hoppas på det bästa.. men koncentrationen är helt off.. ja mår nämligen illa som ett jävla as. å sitter å undrar om ja ska spy lr inte. hulkar bara hela tiden. liksom kom ut så det försvinner!


sen på det har ja börjat blöda igen.. suck. massa brunt. ja vet inte va ja ska tro, men det är inte alls roligt. igår hade ja världens mensvärk med. magen är uppsvälld som en ballong och nej ja vart bara depp igen. ja orkar inte med det här??!! så ja vet inte om ja ska ta mig in till sös igen lr avvakta. exakt en vecka sen förra blödningen började.. det är just det där att om man inte kollar så går man runt å är orolig..  så så blir det bara jobbigt pga det.

nej 1,45 kvar. måste plugga... försöka...

Fondtapet sovrum.

Lite tapeter som jag och johan. ja mest ja :P men johan godkände dem? what igen? det är till sovrummet. vi ska bara ha en fondvägg. Å ja det är väl ingen nyhet att jag älskar lila ? =) vår säng är ju svart. skulle vilja ha den stående emot fondväggen. kanske tom göra som en sänghimmel. såg på roomservice en gång och vart helt till mig *S* Svårt å förklara hur jag vill att den ska gå.. Men me likie.. får se hur vi gör. Huvudsaken är att det blir fräscht å snyggt =) Ja mysigt med!!!!!


Uppsägning!


Nu, tredje dagen fick ja äntligen tag i en bokonsulent. I måndags glömde jag bort det och ringde för sent. Igår ringde jag vid 15, men då fick jag reda på att dem hade tid mellan  9-12 på morgonen. Suck! Så när jag ringer imorse så är det såklart fel på deras telefoner. Så inget funkar och jag blir bortkopplat. När jag äntligen kom fram så säger dem att ja måste skicka in ett brev. Men suck!jag förstår faktiskt inte varför dem inte kan informera någonstans på deras hemsida att man kan/ska göra så?  Puckon! Så nu knåpa ja ihop ett brev som ska skrivas ut och skrivas under. Sen skickas in. Förhoppningsvis så får vi reda på om vi kan flytta den 31 nov väldans snart. Jag hoppas det iaf! Vi har ju 3 månaders uppsägningstid. Och du får vi 2,5 månader. Tycker att dem kan ju vara lite shyssta. Och OM dem lägger ut lägenheten redan nu så kommer det att vara nån som vill flytta in redan då!

Lägenheten...

Har suttit ikväll och googlat och försökt att få fram köket som vi hade tänkt oss. Vi va ju på ikea i sön och något fantastiskt hände. Vi är helt å hållet överens med hur vi vill ha vårat kök. Tom så att Johan la fram idéerna som han hade? WHAT? hah. asså det brukar vara jag som kommer med dem och han håller med eller har nån invändning. Vi brukar inte ha jätte mkt som vi pratar igenom då vi oftast tycker väldigt lika. Men nu va det allt som bara satt som en smäck. Jag såg framför mig att detta kommer bli jobbigt med kök å så. Men nej inte alls.. Har som sagt var försökt att googlat på en bild, men ja det går ju inte så jäkla bra..

Så, det här va väl det som var nämast. ikeas kök som heter abstrakt tror ja. det är vitt och glansigt. till det blir det stålfria "handtag". bänkskivan ska vara svart med rostfri diskho. fläkten där är inte den vi tänk. vi ska ha en häll, men inte bestämt vad för nån än. men det löser sig. kaklet däremot stämmer inte här.. ska leta fram ett som stämmer.

 

svarta kaklet som är vid spisen är väl det vi mer tänkt oss. däremot finns det ju flertalet varianter och vi vet inte hur vi ska ha fogen än. om den ska vara vit lr svart.

 

rent generellt så vet ja ju inte hur vi ska ha köket överhuvudtaget. just för att väggen ska rivas..  vi ska få hjälp av snälla Jonas att försöka rita upp hur vi ska ha det. få plats med så mkt som möjligt men ändå ha en bra form på köket etc. den är ju så skum i ritningen just nu, köket är ju snett. en av anledningarna till att öppna upp för att inte få ett trångt kök.

 

Diskon Johan vill ha (ja gillar den men den är dyr) och fläktkåpan (som ja tror det va)

vi satt igår å kolla priser för färg och allt som ska köpas till. Även golv håller vi på å kikar på.. Vi vill väl ha ett liknande golv som vi har nu. Men däremot mera tåligt. Här där vi bor nu så vart det ju repigt samma dag vi flytta in, om inte innan. Jätte trist. Så vill vi inte ha det! Ute i hallen ska det vara klinkers som vi har nu ute i hallen nu. Är ju toppen då det är blött ute. Den mesta skiten samlas där på ett tåligare golv..

 

Har även hunnit kolla lite fondtapeter. Vill ju ha någe skoj till Theo's rum. Ja jag vill ju hitta till vardagsrummet med, men det va ju inte lika lätt som ja trodde. Nån som har tips på ställen där man kan hitta tapeter?

Jag har ju tänkt ett djurtema kanske. Men jag hittar inga om övertygar mig helt. Denna va väl den som ja gilla bäst och det gillade Theo med och satt å kika intensivt. Men jag gillar ju grönt. Hitta en hysterisk tapet som är grön med vita stjärnor. Och Theo's rum går ju i grönt å svart. porrigt :D men ja Johan va väl inte sådär jätte övertygad *S* Ja älskar ju stjärnor.. Mumsigt! Skulle kunna tänka mig sån på garderob med. Lite piff.

 

Nej nu ska ja sova, kollat val hela kvällen. Men nu ska ja sova som sagt. I morgon har ja en tuff tuff dag framför mig. Tuff tuff tuff. Mkt jobb med skolan som måste hinnas klart. Så svarar ja inte på msn så vet ni varför..


trött på matfrågan..

usch mina matvanor är inte ok just nu. är så himlans jobbigt med mat. i flera dagar har jag varit så velig på mat, inte sugen på något. Jag känner att jag vill skita i å äta. Bara inte sugen på mat helt enkelt. johan gjorde nån maträtt för nån dag sen å ja tål inte synen av skiten. mår illa. är inge fel på rätten sådär. men min mage vill vända sig ut å in då.. pesto har ja svårt för ?????????????? ehh när hände det? jalapeños kan ja inte ens se på. läsk dricker ja inte just nu. cola går absolut inte .samma sak där. mår illa. då ja e så trött vill ja bara ta en kopp kaffe. kaffe gillar ja ju inte i vanliga fall, men nu kan ja inte ens se lr tänka på skiten.

däremot nu på kvällen så vart ja så sugen på sockerkaka. å tack gode gud så smaka det förjävligt gott =)

Jäkla skit!


Jäkla skit vad det ska vara svårt att hitta en klänning att ha till bröllopet! suck! ska nog försöka leta i helgen lite, men annars så funderar jag på att beställa hem denna. Dock var det för lite större personer och den minsta storleken är nr 14. Jag är ju inte minst i hela världen, men jag undrar om det kan bli för stort för mig. Frågan är om man ska chansa ändå. Om man ändå inte hittar något. Tiden börjar ju bli knapp.

Mkt just nu..

gud va mkt det blev helt plötsligt. Massa massa plugg, försöka fixa praktik, planera i lägenheten. allt som har med uppsägning om lägenheten att göra, å så planera något inför morgondagen då Theo ska vara hemma från dagis. Dagis har stängt. Måste ju hitta på någe med honom. Vet bara inte vad.. hmm......

Ikea..

ja tanken är ju att vi ska dit en snabbis. bara för å kolla på kök. men ingen av mina pojkar vill ju vakna. själv steg ja upp för en timme sen. asså då hade jag sovit en timme. Johan är sjuk nu, hans tur. men tydligen så orkar han åka till ikea. sa att det inte va någe tvång. men ja. vet inte om vi kommer iväg ens.

tänkte ta å käka igen. för hungrig är ja. kan ju tro att ja inte ätit någe på hela dan, men så är fasen inte fallet. min mage skriker efter mat. koooonstant! fy fasen. nej mot kylskåpet!

Vår rackiga nya lägenhet =)


Som ni ser så är det ju en hel del att ordna och fixa. Men jag tror verkligen att då vi är klara så kommer det se riktigt bra ut. Alla väggar och tak ska målas och golven ska bytas ut. är steg ett. Steg två är köket. Ska bli ett nytt kök med standard mått. dvs att diskmaskinen går in.. å sen steg tre är att fixa till badrummet. tål inte bården där inne å kaklet på väggen.. hah. Ni kommer ju att få se före och efter bilder sen såklart!

Plugg


Idag är det plugg för fulla muggar. Måste sitta och ta igen grejjer för heeeeela veckan! Gah! Aja nu är inlämningsuppgiften iaf klar. Ska bara ändra den till rätt format och sen ladda upp det. Blev tre a4 sidor. hah. oops. Hoppas dem inte tycker att det är för mkt nu.

Såg sen att dem lagt upp en hel del nytt på studiesidan. Så jag måste ta igen det med. Missa lektionerna idag å igår. Idag var det frivilligt då jag kände att jag behöve tiden till att ordna med reflektionen, flödesschemat och mappstrukturen. Den uppgiften är ju obligatorisk. Det är ju inte lektionerna. Men jag vill ju ändå inte missa vad som sägs. Och som sagt, nu lyckades ja se en hel del nytt. Så det blir att sitta och plugga fram till 14, med en paus för promenad med hunden och lunch. Pjuh!

SÖS

Eftersom blödningen inte hade slutat i morse så åkte jag in till sös gyn akut där jag vart sittande i 2½ timme. Bebis hjärta tickade!! Hon kunde inte svara riktigt vad blödningen kom ifrån. Men att jag blödde än. Skulle avvakta och ta det lugnt och sen fick vi se vad som händer. Kan va ingenting, kan va mf. Men så länge hjärtat ticka så skulle ja vara positiv. Skulle det vara något så fick jag komma in igen.

Va samma läkare som ja träffa då jag fick blodet, så hon kände igen mig. Även sköterskan som tog emot mig kände igen mig. Känns ju lite väl tragiskt egentligen. Har ja varit där så jäkla mkt..

Igår va ja ju hos gyn med och då tickade hjärtat. Kan ju vara mkt möjligt att ja fått en blödning då hon va å kolla igår. Men man blir ju orolig. Det va ju inte pytte lite som kom liksom. Hon sa igår då att jag var i vecka 6+4. dvs hon gick tillbaka en vecka. Tyckte det va liite skumt eftersom vi ändå såg så pass mkt när vi var där sist. ja har ju varit flera ggr på gyn i tidig vecka så ja vet att ja tänkte på det igår. men ja är det så så är det väl så..

Hon hade även med sig en praktikant som ja tyckte va lite väl intresserad av mitt könsorgan. Helt seriöst. Han stod bakom henne då hon gjorde undersökningen och sen kolla han hela tiden mellan benen. kolla på mob, kolla mellan benen. vad va d å se där?  så jäkla snyggt är det väl iaf inte. kolla på skärmen. tyvärr så hade ja ju inte stake att säga någe. känner sig ganska så mkt utfläkt som det va ändå.. tur att undersökningen ändå gick fort..

Idag iaf så bad ja henne att mäta på hennes sticka och mätte upp då att ja va i vecka 8, 7+4 som vi hade mätt första gången ja va hos gyn. stämde precis.. så ja kommer att utgå från det datumet om jag går över vecka 12 dvs. Nu är det bara å hålla tummarna..

Dax att plugga nu eftersom jag har en hel del att ta igen..

??

va hos gyn idag å bebis hjärta ticka. nu på kvällen har ja börjat att blöda???? *orolig*

Big Day

Jamen där flög frukosten upp. Ja halva iaf. Fan va ont i bröstet ja fick. Va som den tröcks ihop då det flög ut. Lite slem fick ja ju upp med, men det är ju bara att tacka för. Har tagit pencillinet nu, så ja hoppas det tänker stanna i magen.

Idag är en stor dag på många plan. Dels så ska ja få se min bebis. Ja hoppas min bebis finns i magen! Sen ska vi även ta ställning till lägenheten som vi budat på. STOR dag med andra ord..

Bebisinfo

Idag började ja på pencillinet. pratade med dem på apoteket och sen så läste ja igen på instruktionerna som kom med. Står att det är ok å ta medicinen om man är gravid. i klartext. nu ska skiten bort! Orkar inte en tredje vecka med detta.

Illamåendet är borta? Bara sådär? Ganska skönt. Kan tröttheten försvinna nu ?

 

 


Tisdag:

 

ehmm tar tillbaka att illamåendet är borta. Måste bara haft en paus. Jäklars va ja trodde ja skulle spy nu imorse.. Pjuh! Stod å smöra en macka å då kom det som ett brev på posten. Så obehagligt då man inte vet va man ska göra riktigt.. Gick iaf över.. skönt det.

 

Idag är magen jätte svullen. Jag vart nojjig på en gång. Ser ut som en bebismage under tröjan. Va ju så det såg ut för mig sist med. Ja hade ju en "jätte mage" i vecka 9 redan.. Usch, så vart man nojjig som sagt.. I morgon är det dax för gyn igen. Å nu vart ja nervös för det. Tänk om det visar något dåligt? Nej usch va hemskt..


Plugga..


Inlämningen till fre, flödesschema och mappstruktur. Sen på det ska det bli text med..


Det är väldigt roligt att plugga då man tycker om det man håller på med. Det hjälper ju alltid lite. Men bara för att man tycker det är roligt etc så är det ju inte alltid logiskt. Det kan ja ju inte påstå.

Jag lämnade in min första uppgift och den fick ja 3/3 på. den andra fick ja 3/4 på. Den andra va en hemsida. Man skulle skriva vissa saker för att få upp en bild och en presentation av mig själv. Man skulle koda då och sen länka till en bild som man skulle lägga ihop med kodningen och lägga i en mapp som heter mitt namn och sen på det zippa det. Allt va ju bra.

Så fick jag minus för att ja hade skrivit en html tag som inte skulle vara med. enl uppgiften då tydligen. den ska ju vara med i själva verket för att sida ska fungera. Millan som är huvudläraren säger att vi ska validera varenda uppgift. vallideringen går ut på att man laddar upp sin sida och så kollar valideringen om du har några fel i din kod. Hon sa att dem kollar att det är korrekt i den med varje gång. Så ja skrev en kod som godkändes av vallideringen och som är korrekt kod. Men jag fick ändå fel för det.

Html taggen skulle inte vara med då dem inte begärt det. dvs vallideringen skulle i detta fall vara error med flera fel. det hade varit korrekt? Förlåt men hur är det logiskt? Då ska dem ju inte tjafsa om att vallideringen ska vara så viktig å stryker under det hela tiden. då den ändå skulle vara inkorrekt. Å varför ska vi lära oss fel kodning från början? varför inte då skriva in den där nödvänliga html taggen å så är det korrekt åt alla håll.. ?

Aja uppgiften är iaf godkänd, vilket var det högsta betyg som man kunde få ändå. Men ja hade velat ha den där 4:an. Å ja tycker det fortfarande är så jäkla ologiskt ?


pencillinet

så idag surfa ja in på mina sidor på apoteket för å kika vilket recept ja fick..

hetter:

Cefadroxil Mylan


står så här: 

Graviditet och amning

Om du är gravid eller om du sannolikt kommer att bli gravid, rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du tar Cefadroxil Mylan.

Låga nivåer av cefadroxil kan gå över i modersmjölk men dosen som barnet får i sig är lägre än dosen som läkaren förskrivit. Det går att amma under behandlingen med Cefadroxil Mylan, men amningen (eller behandlingen) bör avbrytas om barnet får diarré, svampinfektion i munnen eller hudutslag.



Va tror ni ?

läkarbesök

nej nu blir det läkarn 14.15, orkar inte en natt till med det här. fy fasen va ja hostat i natt. har så ont överallt idag och ja har rivit upp halsen med av hostandet. så nu får det vara nog. orkar inte vara så här trött..


uppdatering:
fick medicin för hostan och även pencillin. dock skulle ja avvakta två dar.. han ville inte ge mig det pga graviditeten nämligen.. inte så bra å käka.. samtidigt som ja inte vill att bebis ska råka illa ut så orkar ja ju inte med den här skiten. hade luftrörs inflammation.. ja har ont i hela bröstet å mår inte speciellt bra.. men aja. två dar får ja stå ut med. får väl ta en tavegyl ikväll med och hoppas på att ja kan sova..

fick inte kåvepenin

hostar..

fasen ja hostar snart ihjäl mig här. har så ont i bröstet. se hur natten blir. annars får ja väl ta läkarn redan imorrn. suck!

Läget..

Tänkte passa på å uppdatera lite. Theo sover än och om en timme så är det planerat strömavbrott som gäller (15-17). så ja. det är väl lika bra å passa på :P

men ja e så jäkla förkyld än å hostan blir bara värre å värre *morr* Ja mår illa stup i kvarten. Vare sig att ja ska käka, ja käkar inte, ja lägger mig ner, borstar tänderna, byter blöja, sitter på toa. Jag blir fan galen. Hulkar om vartannat. Så jäkla drygt. Upp med skiten istället så kanske man slipper må illa för en stund. Dessutom om slemmet sen kom upp så skulle det inte göra någe heller..

nej nu är ja hungrig igen och konstig i skallen. så ja ska väl gå å öppna kylen..

på ons ska ja till gyn på en till koll och den 5 okt så är det dags för inskrivning. suck. va lång tid! Dock känner ja mig inte alls som förra. förra svällde ja ju upp i vecka 6. är ju uppsvälld, men inte alls som då.. ja mår mkt mer illa nu. ja läcker inte bröstmjölk nu. ja är inte alls sugen på godis som ja va då.. allt är tvärtom just nu iaf.. känner mig inte gravid förutom illamåendet å halsbrännan.. jo sen att ja måste käka varannan timme typ..

Fullt upp..

usch ja har haft så mkt för mig denna vecka. ja asså förutom å ligga sjuk :P det har ju tagit upp hela min tid i stort sett, men annars så har ja varit duktig å läst allt  inför skolan. kollat igenom alla jäkla sidor som ska läsas etc. nu har ja en grej ja måste skriva till fre. vet inte hur jag ska hinna med det då sonen är sjuk nu.. fick hämtas idag.. egentligen har ja skola imorrn å på fre. men som tur är så är inte det obligatoriskt. så ja tänkte hoppa in OM Theo sover imorrn. Annars så har dem mest övningar. tänkt att ja ska hinna på kvällen, men då kvällen väl kommer är ja så trött så att jag inte vet vad jag heter.. nu ska ja iaf sova så att jag orkar med hela morgondagen. även om theo är dålig så är han inte direkt still. Däremot va han klängig och gnällig till å från ikväll. Varm och hostig å hes. Försökte få i honom alvedon. Jäkla skit alvedon som smakar skit så att han vägrar. Dem andra rump.. asså ordet har fallit bort. dem iaf verkar göra så ont på honom - han blir helt förstörd. Men ja, får vi inte i honom oralt å får vi väl köra på det ändå.